Maqedoni, PBB rritet me 3% në tremujorin e tretë

22/12/2018 10:02 PM 0 komente

Ekonomia e Maqedonisë u rrit me rreth 3% nga viti në vit në tremujorin e tretë të vitit 2018, duke shkuar në 172.067 miliardë dinarë (3.2 miliardë dollarë amerikanë / 2.8 miliardë euro) sipas çmimeve korrente, pasi u rrit me të njëjtën normë vjetore në tremujorin e mëparshëm, tregojnë shifrat zyrtare të publikuara.

Eksportet e mallrave dhe shërbimeve u rritën me 16.4%, ndërsa importet u rritën me 12.6%.

Niveli i konsumit në Maqedoni u rrit me rreth 4.1% nga viti në vit në periudhën korrik-shtator 2018. Formimi i kapitalit bruto ra me 8.5% në tremujorin e tretë. Ndërsa në tremujorin e dytë, formimi i kapitalit bruto ra me 16.4% në bazë vjetore. Vitin e kaluar, Maqedonia shënoi zero rritje ekonomike. (SeeNews)

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of