Jeni duke lexuar në: Menaxhim

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Agonia e birrës vendase

Për herë të parë që nga 2013, sasia e birrës së importuar në vend ishte më e madhe se ajo e prodhuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Ekonomia në fokus all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
8* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme all day
13* Tregtia me Pakicë all day
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23 24
25* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26 27* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Depozitat all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia në Fokus all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
30 31

4 gjëra që duhet të dini përpara se të bashkëpunoni me një startup

Ju keni investuar shumë në krijimin e kompanisë suaj. Për këtë duhet të siguroheni që edhe çdo kompani tjetër me të cilën ju mund të bashkëpunoni si dhe në rastin…

Nga content strategist te community manager, ja profesionet e reja dixhitale

Cilat janë profesionet e reja më të kërkuara në botën dixhitale dhe të Web-it? Cilat janë karakteristikat që i dallojnë këto profesione nga njëri-tjetri? Këto pyetje, me shumë mundësi, janë…

Çfarë i shpërqendron njerëzit në punë?

Shpërqendrimet më të mëdha në punë nuk lidhen vetëm me vendin se ku punoni, por edhe me bashkëpunëtorët tuaj. Sipas një sondazhi të kryer nga Udemy and Toluna, 80 për…

Sa më pak të punoni, aq më produktivë jeni

Ndoshta shefi juaj mund të mos jetë dakord, por të punoni më pak mund të jetë më mirë për ju dhe kompaninë tuaj   A mendoni se punoni shumë? Ju…

Gratë që punojnë mbi 55 orë në javë rrezikohen nga depresioni

Gratë të cilat punojnë mbi 55 orë në javë rrezikohen te preken nga depresioni, sipas një studimi të kryer së fundmi i cili tregon gjithashtu se e njëjta gjë vlen…

Vendet ku njerëzit punojnë më shumë dhe më pak nëpër botë…

Në cilin vend në botë njerëzit punojnë më shumë? Dhe, çfarë është më e rëndësishme, ku punojnë më pak? Sipas Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD), Meksika, Kosta Rika…

91% e punonjësve mendon se drejtuesit nuk shqetësohen për kulturën e punës

Të gjithë e dinë se ka disa rregulla të pashkruara që çojnë drejt një kulture pune toksike. Por çfarë ndodh kur drejtuesit nuk kujdesen për kulturën e punës në vetvete?…

3 hapa që liderët duhet të ndërmarrin për të përballuar krizën në kompani

Të drejtosh një kompani mund të jetë shpeshherë thuajse e njëjta gjë me drejtimin e një anije në një det jo të qetë. Krizat janë një prej gjërave me të…

Aftësitë më të mira komunikuese për të pasur sukses në punë

Mënyra sesi secili punonjës komunikon në ambientin e punës ka shumë rëndësi në të pasurit e një rrugëtimi sa më të suksesshëm. Më poshtë do të njiheni me 7 aftësi…

Gabimet që “vrasin”shpirtin e skuadrës

Të shumta janë kompanitë që thonë se punonjësit e tyre punojnë në skuadër, edhe pse një gjë e tillë nuk është fare e vërtetë. Edhe pse punonjësve të ndryshëm mund…

Forbes / 100 njerëzit më të pasur në botë për vitin 2019

Kohëra të vështira për miliarderët e Forbes. Për të dytën herë në dhjetë vitet e fundit, si numri i miliarderëve, edhe pasuria e tyre, është zvogëluar, duke treguar që edhe…

5 shenja se jeni “workaholic”

Ne e duam një shef të mirë. Marrim këshilla prej tyre se si të rrisim produktivitetin (madje, edhe të premten), kërkojmë ngritje në detyrë dhe negociojmë një rritje page të…

Këshilla për të gjetur ekuilibrin mes jetës profesionale dhe asaj personale

Në kohërat e sotme, si për brezat e rinj, millennial dhe gjeneratën X, si për personat që janë mbi 40 vjeç, ekuilibri jetë profesionale – jetë personale i cili drejton…

10 vendet më të mira dhe më të këqija për të punuar

A ju ka ndodhur që pasi të keni shkuar në një shtet të huaj për pushime, ky i fundit t'ju ketë pëlqyer aq shumë sa të keni menduar që të…

Koha, një nga elementet më të rëndësishme drejt suksesit

Nëse koha është para, atëherë pse shumë nga ne e shpërdorojnë atë? Është shumë e rëndësishme të kuptojmë se koha është shumë më e çmueshme se paratë sepse nëse t’i…

CEO i Microsoft, Satya Nadella: Cilësitë që e bëjnë një lider të madh

Pasi punoi për më shumë se dy dekada te Microsoft, gjë që e çoi në drejtimin e gjigantit të software në vitin 2014, CEO i kompanisë, Satya Nadella ka pasur…

Çfarë tregon “Filmi më i mirë” Oskar rreth suksesit dhe shitjes së biletave në kinema

“Green Book”, me regjisor Peter Farrelly, u shpall “Filmi më i mirë” në Ceremoninë e 91-të të çmimeve “Oskar” të Akademisë së Arteve të Filmit dhe Shkencës. Filmi tregon historinë…

Njerëzit që vlerësojnë kohën më shumë se sa paratë janë më të lumtur

Një studim tregon se nëse dëshironi të jeni më i lumtur – dhe ndërkohë fitoni mjaftueshëm para sa për të siguruar nevojat bazike – ju duhet të filloni të vlerësoni…