Jeni duke lexuar në: Karriera

Abonohuni:

Bizneset që po mbyllen dhe ato që po lulëzojnë

25 % e subjekteve në Shqipëri janë fermerë, një tregues i peshës së lartë që…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
4* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5 6 7* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
8 9
10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Burra dhe Gra all day
13* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
14* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
15 16
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar I Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia me Pakicë all day
19* Statistikat Afatshkurtra all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23
24* Statistikat e Pylltarisë dhe Biodiversitetit all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
29 30

4 gjëra që duhet të bëni gjatë verës për të përparuar në karrierën tuaj

Vera është momenti i duhur për t’i kushtuar pak vëmendje suksesit profesional. Përse? Sepse ritmi i punës, në mënyrë të pashmangshme, ngadalësohet pakëz në këtë kohë – njerëzit marrin pushimet…

Sekretet e 10 sipërmarrësve mbi përqendrimin në punë

Ja se si mund të jeni të përqendruar në një botë të mbushur plot me shpërqendrime. Sekretet e 10 sipërmarrësve për të qenë sa më të sukseshëm në këtë drejtim:…

Shh! Objektivat tuaja më të mëdha mbajini për vete!

Nuk ka asgjë të keqe nëse ju vendosni disa objektiva që ju duhet të arrini dhe asgjë të keqe edhe nëse ju i ndani ato me të tjerët, por studiuesit…

Glassdor / 100 CEO-t më të mirë në botë (sipas punonjësve)

Shpesh suksesi vjen nga lart poshtë. Një CEO i mirë i jep zë kompanisë së tij dhe frymëzon punonjësit ta bëjnë punën sa më mirë. Kjo është arsyeja se pse…

Papunësia, në rënie në ekonomitë më të mëdha në botë

Numri i të punësuarve në ekonomitë më të mëdha në botë është duke u rritur, ndërkohë që ata i gëzohen një tregu pune gjithnjë e më të shëndetshëm. Statistika të…

Tregu i punës sot shpërblen ata që rrezikojnë

Sfida e një interviste pune për një rekrutues është të parashikojë sjelljen e një personi në bazë të përgjigjeve të tij dhe qasjes mendore në menaxhimin e problemeve. Pavarësisht moshës…

4 arsye se përse një skuadër pune duhet të punojë brenda së njëjtës kompani

Në ditët e sotme, punonjësit që punojnë nga shtëpia po shtohen gjithnjë e më shumë, por njëkohësisht të shumta janë edhe ato kompani të cilat vazhdojnë të kenë një kulturë…

Strategji për të rritur produktivitetin

Nëse doni të keni një ditë sa më pozitive dhe mbi të gjitha sa më produktive, atëherë ju duhet ta nisni atë në mënyrën më të mirë të mundshme. Rutina…

Pse takimi juaj i ardhshëm duhet të jetë ‘walk – and – talk’

Nëse keni punuar në një ambient zyre, me siguri e dini se sa lehtë, vetëm pak takime, mund të hanë kohën tuaj. Disa takime, sigurisht, janë të rëndësishme, nëse për…

Studimi gjerman / Punët me orar fleksibël përkeqësojnë ekuilibrin punë – jetë

Duket se nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Puna me orar fleksibël përmirëson balancën mes jetës profesionale dhe asaj personale, apo jo? Një studim gjerman tregon se e kundërta mund…

6 gjëra që duhet të bëni para se të vijë fundjava

Të premten shpesh ju nuk keni produktivitet, por me pak përqendrim dhe duke u dhënë përparësinë e duhur gjërave, ju mund ta nisni fundjavën pa stres dhe të jeni gati…

Si t’i mbijetoni konkurrencës

Talenti me të cilin ju keni lindur nuk është aq i rëndësishëm saç është vullneti dhe përpjekjet që ju duhet të bëni për ta zhvilluar atë. Për t’i mbijetuar konkurrencës…

Rëndësia e të menduarit pozitiv

Të menduarit pozitiv është shumë i rëndësishëm sepse ai ndikon në mënyrë të drejtpërdrejtë në rritjen e produktivitetit. Më poshtë do të lexoni 5 këshilla për të tërhqur gjithmonë mendimet…

6 cilësi të nevojshme për të rilindur profesionalisht

1. Ambicia Së pari, ambicia, ndryshe nuk mund të shkoni asgjëkundi. Kur fliste për ambiciet, Schopenhauer thoshte se idetë e tyre kritikohen në fillim, më pas kundërshtohen dhe në fund,…

Singapori, vendi më konkurrues në botë

Rritet pesha e Azisë në shkallën e konkurrencës. Në renditjen e fundit të publikuar nga IMD, World Competitiveness Ranking 2019, Singapori lë pas në këtë renditje të veçantë Shtetet e…

8 pyetje për të vlerësuar Inteligjencën tuaj Emocionale

Diskutimet rreth Inteligjencës Emocionale janë të shumta - ajo është kudo dhe ndër cilësitë më të kërkuara për zhvillimin personal dhe profesional. Inteligjenca Emocionale (IE) ka qenë edhe objekt i…

Strategji për të eklipsuar “tiraninë” e një lideri të keq

Sigurisht që ju mund të kërkoni për një punë tjetër, por a nuk do të ishte më mirë që ju të gjenit mënyrat për të eklipsuar “tiraninë” e një bosi…

Të punosh nga shtëpia, një prej trendeve të momentit

Nëse ju jeni një përson që punoni nga shtëpia, atëherë e njihni mjaft mirë ekonominë gig dhe sesa shumë ajo po forcohet. Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave në…