Jeni duke lexuar në: Karriera

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Agonia e birrës vendase

Për herë të parë që nga 2013, sasia e birrës së importuar në vend ishte më e madhe se ajo e prodhuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Ekonomia në fokus all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
8* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme all day
13* Tregtia me Pakicë all day
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23 24
25* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26 27* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Depozitat all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia në Fokus all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
30 31

Rëndësia e inovacionit për çdo kompani

Viti që lamë pas ishte një prej viteve më të rëndësishëm në drejtim të inovacionit. Teksa Inteligjenca Artificiale, makinat me vetë-drejtim dhe kriptomonedhat mbushin titujt kryesorë të gazetave, diçka akoma…

7 mënyra të këqija për të drejtuar një ekip

Thjesht sepse ju zotëroni një pozicion të lartë në hierarki, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që ju jeni një “lider”... Edhe pse shumë e mbajnë një titull të tillë,…

3 strategji për punësimin e njerëzve të aftë nga Bill Gates, Steve Jobs dhe Warren Buffet

Kohë më parë, Bill Gates ka thënë se “konkurrenca për të punësuar njerëzit më të aftë do të rritet në vitet e ardhshme. Kompanitë që do t’u japin punonjësve më…

“Punët që kërkojnë ndjeshmëri, nuk duhet t’i tremben IA”

Shumë punë do të zëvendësohen nga Inteligjenca Artificiale. Por Inteligjenca Artificiale nuk do të jetë shkatërruese për shoqërinë. Dhe për këtë kemi shumë shembuj nga historia e kohëve të fundit.…

Si të rrisni vetëbesimin në 9 hapa të thjeshtë

Askush nuk lind me një vetëbesim të lartë. Nëse ju keni takuar persona që ju janë dukur se kanë një nivel të lartë vetëbesimi, të jeni të sigutë se ata…

11 këshilla të thjeshta për të qenë sa më produktivë

Produktiviteti ka të bëjë kryesisht me të qenët sa më efikasë, të bësh më shumë punë, më shpejt dhe me sa më pak gabime, dhe me kërkesat gjithnjë e më…

Sipërmarrës i suksesshëm lind apo bëhesh?

Një nga pyetjet më të shpeshta që bëhen në Google është: “Lind apo bëhesh sipërmarrës?” Përgjigjja është shumë e qartë për mua, ju duhet të lindni dhe të bëheni i…

Aftësitë thelbësore për t’u përgatitur ndaj punëve të së ardhmes

Le ta nisim nga një projeksion, që përputhet me të dhënat e një studimi të World Economic Forum, i cili mblodhi mendimin e drejtuesve të lartë dhe specialistëve të Burimeve…

3 pyetje të rëndësishme që duhet t’i bëni vetes në fillim të karrierës suaj

Cila do të ishte këshilla më e mirë që do t’i jepnit një të riu që sapo ka nisur karrierën e tij? Kur jeni në përvojat e para, ajo çfarë…

3 mënyra për të qenë sa më pozitivë

Është shumë e vështirë të gjehet motivimi dhe përqendrimi vetëm tek pozitiviteti, kur ky i fundit nuk duket asgjë më shumë sesa vetëm një mendim shumë i dëshiruar. Të gjithë…

7 këshilla për të qenë sa më të suksesshëm

A doni të jeni të suksesshëm në karrierën tuaj? Pa dyshim që një numër i madh njerëzish do të përgjigjeshin “po”, por shumë pak prej tyre marrin në konsideratë faktin…

Të bëheni milioner është më e thjeshtë nëse keni 4 lloje marrëdhëniesh

Të bëhesh milioner kërkon një punë grupi. Sipas Chris Hogan, autor “Everyday Millionaires: Discover How Ordinary People Built Extraordinary Wealth”, ju nuk mund të bëheni i pasur pa pakëz ndihmë…

E vërteta e hidhur e të punuarit nga shtëpia

Një studim i ri nga website për punët në distancë, Flex Jobs, rendit profesionet më të zakonshme nga shtëpia. Në këtë listë janë 14 punë të tilla ku personat që…

Çfarë mund t’u mësojë kompanive trajneri më i ri i Super Bowl

Tre vjet më parë Los Angeles Rams ishin ndër skuadrat me rezultatet më të dobëta në kampionatin e futbollit amerikan (me një performancë 4 ndeshje të fituara dhe 12 të…

7 mënyra për të shndërruar stresin në një motivues të fuqishëm

Njerëzit e suksesshëm janë të vetmit që kanë mësuar ta shndërrojnë stresin në motivuesin e tyre më të fuqishëm. Stresi kronik është një prej faktorëve me ndikimin më negativ tek…

4 gabime që sipërmarrësit bëjnë në raundin e parë të suksesit

Kjo është një prej ëndrrave më të mëdha të çdo sipërmarrësi, të arrijë të fitojë sa më  shumë para dhe biznesi i tij të jetë një prej bizneseve më të…

Ja se si teknologjitë e ndryshojnë punën… Shpejt, zyra do të jetë kudo

Teknologjitë ndryshojnë punën. Teknologjitë dixhitale transformojnë jetën tonë, zakonet tona. “Fotografia” që na shfaq IDC, në raportin Future of Work, nuk u lë hapësirë dyshimeve: teknologjitë inteligjente dhe brezat dixhitalë…

Merreni më seriozisht humorin në vendin e punës

Niseni me pak shaka Humori është diçka që pjesa më e madhe prej nesh e përdorin dhe kënaqen në mënyrë instiktive. Shumë studime shkencore vërtetojnë atë që impulset tona natyrore…