Merkel-Macron dhe dinamizmi i ri në marrëdhëniet Berlin-Paris

16/05/2017 11:09 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:
New French President Emmanuel Macron, left, and  German Chancellor Angela Merkel wave to journalists at the chancellery  in Berlin Monday, May 15, 2017, during the first foreign trip of Macron after his inauguration the day before.  (Bernd von Jutrczenka/dpa via AP)

Boshti Berlin-Paris: Angela Merkel dhe Emmanuel Macron shprehen në lidhje me dinamizmin e ri mbi marrëdhëniet midis Gjermanisë dhe Francës. Të dy duken më se të bindur që nëse është e nevojshme, mund të shkohet deri aty sa të ndryshohen marrëveshjet e së kaluarës.

Ramë dakord që do të bashkëpunojmë së bashku, u shpreh në deklaratën për shtyp kancelarja gjermane Merkel në lidhje me kreun e Pallatit të Elizesë. Ajo vazhdoi më tej duke thënë se ishte e vetëdijshme se në një moment shumë kritik në të cilin ndodhet Europa, duhet të merren vendimet e duhura.

Ajo u shpreh edhe në lidhje me projektet e sistemit fiskal për t’i dhënë një impuls të ri Europës, e cila duket sikur ka ngecur vetëm në çështjen Brexit.

Nga ana e tij, Macron-i u shpreh se nëse ndryshimi i marrëveshjeve ka qenë një tabu për politikën franceze në të kaluarën, për të nuk përbën aspak problem. Kreu i ri i Elizesë theksoi gjithashtu domosdoshmërinë që ka Franca për ndërmarrjen e reformave të ndryshme si dhe për të rritur nivelin e investimeve në vend.

New French President Emmanuel Macron is welcomed by German Chancellor Angela Merkel with a military ceremony in Berlin Monday, May 15, 2017, during his first foreign trip after his inauguration the day before. (ANSA/AP Photo/Michael Sohn) [CopyrightNotice: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of

wpDiscuz