Milano, Itali/ Rritje e prodhimit industrial

09/08/2017 3:28 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Referuar të dhënave të fundit të Institutit të Statistikave në Itali, prodhimi industrial shënoi një rritje me 1.1 për qind në krahasim me muajin e mëparshëm dhe një rritje në bazë vjetore prej 5.3 për qind.

Për sa i përket tremujorit të dytë, prill-qershor, edhe ai shënoi një rritje në krahasim me tremujorin e parë të këtij viti.

Një rritje të veçantë ka shënuar industria e automjeteve. Sipas të dhënave të publikuara nga Instituti i Statistikave, prodhimi italian i makinave u rrit me 19.9 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Ky sektor ka shënuar një rritje me 4.4 për qind në tremujorin e dytë të këtij viti, krahasuar me të njëjtin tremujor të një viti më parë, duke u shndërruar në sektorin që kryeson këtë industri.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz