Jeni duke lexuar në: Monitor Video

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 16. PARATË E “PISTA” RRISIN ÇMIMET E APARTAMENTEVE NË SHQIPËRI.

Pas tërmetit, tregu i pasurive të paluajtshme ka pësuar rritje çmimesh. Taksat bashkiake të shtuara, por dhe cilësia e përmirësuar e ndërtimeve, ka bërë që metrat katror të një apartamenti…

MONITOR EKONOMI 15. QUMËSHT SHQIPTAR APO SERB? BLEGTORIA DREJT “SHTERIMIT”

Pjesa e parë Bujqësia shqiptare po vuan prej politikave mbështetëse të qëndrueshme. Blegtorët për vitin që lamë pas, u njohën me ndryshimin e skemës subvencionuese, atë të 10 lekëve për…

Ikin punonjësit shqiptarë, zëvendësohen nga afrikanët e aziatikët

Sipas agjencive të punësimit çdo muaj hapen kontrata të reja me kompani, të cilat do të sjellin punëtorë nga Afrika dhe Azia. Ata nuk kanë shumë pritshmëri page kur vijnë…

MONITOR EKONOMI 14. SFIDAT E PUNËSIMIT. “IKIN SHQIPTARËT, VIJNË AZIATIKËT”.

Pjesa e parë Kompanitë në Shqipëri prej kohësh janë në kërkim të burimeve njerëzore. Kjo edhe për arsye të emigracionit të lartë të profesionistëve të kualifikuar. Sektorët e prodhimit, apo…

Monitor Ekonomi 13. Intervistë me Ministren e Financave dhe Ekonomisë, znj. Anila Denaj

Ministria e Financave dhe Ekonomise ka rishikuar rritjen ekonomike per vitin 2019 ne 2.7 %, nderkohe qe le te pandryshuar projeksionet per 2020, ne 4.1 %. Kete e beri te…

Të punosh për mbijetesë

Familjet shqiptare, shpenzimet më të larta për t’u ushqyer në Europë; Kuksianët po bëjnë pazar në Prizren

MONITOR EKONOMI 12. SHQIPTARËT I SHPENZOJNË PARATË VETËM PËR USHQIME. KUKSIANËT MË “KURSIMTARËT”

Pjesa e parë Pavarëisht të ardhurave ekonomike mujore, ajo që bashkon familjet shqiptare është shpenzimi i më shumë se gjysmës së buxhetit për ushqime dhe pije. Sipas të dhënave të…

MONITOR EKONOMI 11. VIT I RI, PROBLEME TË VJETRA. ESKPERTËT: EKONOMIA 2020 E BRISHTË

Pjesa e parë Viti i ri nis me probleme të vjetra, pasi qeveria ende nuk ka mbyllur bilancet e 2019-ës. Është e qartë se Tërmeti i 26 nëntorit do të…

MONITOR EKONOMI 10. TËRMETI “PARALIZON” NDËRTIMIN. PRITET ULJE E BUXHETIT PËR PUSHTETIN LOKAL

Pjesa e parë Situata post tërmet ka sjellë pasoja të rënda vecanërisht në sektorin e ndërtimit duke ngritut pikëpyetje mbi cilësinë e punimve dhe përgjegjshmërinë e ndërtuesve. Për një periudhë…

MONITOR EKONOMI 9. TËRMETI GODET TURIZMIN, ANULOHEN REZERVIMET. PASOJA TRAUMATIKE TE KONSUMATORI

Pjesa e parë Dhoma e tregtisë dhe e industrisë në Durrës është shprehur se janë mbi 1000 biznese të dëmtuara, ndërkohë që një numër i konsiderueshëm, kanë kërkuar të kalojnë…

MONITOR EKONOMI 8. TËRMETI MBYLL BIZNESET, RRIT CMIMET E QERAVE. QEVERIA DISKUTON PËR FONDET

Pjesa e parë Pasojat e tërmetit tragjik të 26 nëntorit janë të dukshme. Në qytetet e prekura shtëpitë janë braktisur, shumë biznese janë mbyllur, ndërsa në Durrës ka vijuar shembja…

MONITOR EKONOMI 7. Tërmeti gjunjëzon vendin! Pesha e Durrësit në ekonomi.

Pjesa e parë Shqipëria gjunjëzohet nga tërmeti më shkatërrues i 100 viteve të fundit. Jetë të humbura, godina të shkatërruara, pallate e shtëpi të pabanueshme. Këto janë pamjet që do…

MONITOR EKONOMI 6. Kompanitë në krizë për punonjës! Si do të jetë e ardhmja e çmimeve të banesave?

Pjesa e parë Emigracioni i shqiptarëve po sjell problematika në ekonominë e vendit. Tendenca e dy viteve të fundit njihet si “ikja e trurit”. Pothuajse 40% e të larguarve gjatë…

Buxheti i vitit 2020, nga vijnë dhe si shpenzohen paratë

Projektbuxheti i vitit 2020 i shpjeguar thjesjht përmes 7 grafikëve. Zërat kryesorë të të ardhurave dhe shpenzimeve.

MONITOR EKONOMI 5. FERMERËT E LUSHNJËS, DREJT FALIMENTIT! KREDIA NË LEKË APO NË MONEDHË TË HUAJ

Pjesa e parë Sektori i bujqësisë në Shqipëri zë 19 % të Prodhimit të Brendshëm Bruto, ndonëse prodhimi i produkteve nuk plotëson as 50 % të nevojave të konsumit. Ky…

MONITOR EKONOMI 4. Qeveria shtrëngon rripat për buxhetin 2020. Në pikëpyetje, rritja ekonomike. Me pasaporta në duar për festat e nëntorit

Pjesa e parë Ministria e Financave ka publikuar tabelat e projektbuxhetit të vitit të ardhshëm. Sipas këtyre të dhënave, rritja ekonomike vendoset në pikëpyetje, pasi qeveria ka shtrënguar rripat tek…

Shqiptarët gati pashaportat për festat kombëtare.

Nëntori ndryshe konsiderohet edhe muaji i festave për ne shqiptarët. Datat e veçanta 28 dhe 29 padyshim vishen kuqezi, por edhe me pasaporta në duar. Shqiptarët preferojnë t’i kalojnë anekënd…

MONITOR EKONOMI 3. Fiskalizimi dhe kostot e shtuara të këtij procesi. Bizneset, me fitimet më të larta, në vend

Pjesa e parë 120 mijë biznese në të gjithë vendin, nga data 1 prill e vitit të ardhshëm, do të ndryshojnë mënyrën e faturimit dhe raportimit të shitjes ditore tek…