Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Ndërtimi në Tiranë arrin pikun, çfarë do të ndodhë me çmimet

Ndërtimet e reja në Tiranë kanë arritur pikun dhe çmimet në zonat e preferuara variojnë nga 2600-4000 euro/m2…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
4* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5 6 7* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
8 9
10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Burra dhe Gra all day
13* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
14* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
15 16
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar I Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia me Pakicë all day
19* Statistikat Afatshkurtra all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23
24* Statistikat e Pylltarisë dhe Biodiversitetit all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
29 30

Editorial

Një fundjavë e çmendur dhe poezia me të çmendur e Dritëroit

Lajme / Shkurt në një javë

Ekonomia nuk po prodhon vende pune / 15.6 mijë persona dalin nga skema e sigurimeve në 6 muaj
Liberalizimi / Bizneset në treg të lirë do ta paguajnë energjinë e majit me 13.62 lekë/kWh
Burrat ikin në emigracion / Lindin më shumë djem, por gratë përbëjnë shumicën në Shqipëri
Efektet pozitive të kursit 39 mln euro / Qeveria zhyt ekonominë në borxh të jashtëm
Komisioni i Ligjeve / Miratohet pr.ligji për parandalimin e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit
Shqipëria / Me nivelin më të lartë të kredive me probleme në Europën Qendrore

Kriza / Politike

Zjarri i politikës djeg ekonominë
Kjo është një krizë e funksionimit të sistemit demokratik në vend
  Bizneset jetojnë nën presionin dhe pasigurinë e klimës politike, po pengohen investimet
Bizneset e mesme në sektorin fason po mbyllen

Ngjarje / Jave

Banka Botërore: gati gjysma e ekonomisë shqiptare është informale
Hiqen deklarimet e biznesit në zyrën e punës

Shporta / Konsumi

Shpenzimet që u rëndojnë shqiptarëve
Nga shpenzimet për banesë tek argëtimi, ku shpenzojnë më shumë europianët

Mikro / Financë

25 milionë euro kredi për zonat rurale dhe urbane

Kompani / Rezultate

Telekom Albania shpërndan 400 milionë euro dividend

Kosova / Lajme shkurt

Falimentimi i INSIG, Byroja e Sigurimeve tregon se si duhet të veprojnë klientët e kompanisë

Rajon / Lajme biznesi

Samiti i vendeve euroaziatike thekson bashkëpunimin dhe lidhjet me Kinën dhe Serbinë
Bullgari / 81% e popullsisë, materialistë të pastër
Rumani / Shitjet me pakicë shënojnë rënie në prill
Serbi / Bashkëpunim ekonomik me Azerbajxhanin
Rumani / PBB-ja shënon rritje në tremujorin e parë të 2019-s
“Unforgettable Croatia” premton të jetë ekologjik

Bilanci / I pagesave

Investimet e huaja mbeten të larta në tremujorin e parë
Emigrantët sollën 150 milionë euro
Shpenzime rekord për udhëtime

Bota / Tregje

Borxhi dhe disiplina
Një “AK” e vështirë për të ndjekur
Një ekonomi globale e “kohës së lirë”
Mosmarrëveshjet mbi investimet e huaja

Tekno / Informacion

Informacionet shëndetësore, preja e re e hacker-ave

Statistika / Prodhimet bujqësore - 2018

Prodhimet bujqësore – 2018