Operatori i ri planifikon investime në rrjetin e transmetimit të energjisë

21/01/2013 12:10 PM 0 komente

f1_18kost1358510251Operatori i Sistemit Transmisionit dhe Tregut ka hartuar një plan për të bërë investime në asetet, që i janë transferuar këtij institucioni pas shitjes së Distribucionit dhe Furnizimit të KEK. Megjithëse nuk kanë pranuar të jepnin detaje në lidhje me shumën e investimeve, zyrtarë të KOSTT-it thanë se një pjesë e rrjetit është në gjendje të mirë, ndërsa  pjesa tjetër ka nevojë për ndërhyrje. Rregullimi i rrjetit kërkon një kohë prej 5 vjetësh.

Pas përfundimit të procesit të shitjes së Distribucionit dhe Furnizimit të KEK, konsorciumi turk

(Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut) tashmë ka gati planin për të nisur investimet në disa nga asetet që i janë transferuar.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of