PNUD, evazioni fiskal 40%

28/05/2012 10:13 AM 0 komente


Evazioni fiskal, ekonomia joformale dhe korrupsioni, vazhdojnë të rëndojnë mbi sektorin privat. Sipas një raporti të PNUD dhe institutit “Riinvest”, evazionit fiskal në Kosovë është rreth 40%, po aq sa paraqitet edhe punësimi në të zezë. Ekonomia informale llogaritet të jetë në rreth 25%  të PBB-së në Kosovë. Evazioni fiskal apo tatimpaguesit që fshehin të ardhurat janë problem serioz në vendet me zhvillim ekonomik në tranzicion. Lumir Abdixhiku, drejtor ekzekutiv në Institutin “Riinvest”  thotë se Kosova ka evazionin fiskal më të lart në rajon.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz