Rriten eksportet e produkteve medicinale dhe farmaceutike në BE

13/09/2018 9:34 AM 0 komente

Eksportet dhe importet e produkteve medicinale dhe farmaceutike në BE u rritën pothuajse çdo vit në periudhën 2002-2007, duke arritur respektivisht 156 miliardë euro dhe 77 miliardë euro në vitin 2017.

Me eksportet në rritje më shumë se importet, bilanci tregtar u rrit nga një suficit prej 22 miliardë euro në 2002, duke arritur në një rekord të lartë prej 80 miliardë eurosh në vitin 2017.

Destinacioni kryesor për eksportet e produkteve medicinale dhe farmaceutike në BE ishte Shtetet e Bashkuara (që përbëjnë 31% të eksporteve të BE të këtyre produkteve).

Zvicra (13%) ishte e dyta, e ndjekur nga Kina (6%), Japonia dhe Rusia (të dyja 5%).

Importet e produkteve medicinale dhe farmaceutike në BE ishin kryesisht nga Shtetet e Bashkuara (që përbëjnë 40% të importeve të këtyre produkteve nga BE-ja) dhe Zvicra (34%).

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of