Rritet numri i bizneseve të reja, arrin 2600 në 2018

14/09/2018 9:00 AM 0 komente

Gjatë këtij viti, më shumë se 2600 biznese të reja janë regjistruar në gjithë territorin e Kosovës, apo rreth 18 për qind më shumë krahasuar më periudhën e njëjtë të vitit paraprak, raporton REL.
Kjo rritje e regjistrimit të bizneseve, sipas ekspertëve të ekonomisë, ndodh për shkak të procedurave të lehta të regjistrimit dhe nuk mund të ketë ndonjë ndikim në zhvillimin e përgjithshëm ekonomik në vend.

Por, ajo çka mbetet shqetësuese për ekonomistët, është fakti se aktiviteti më i preferuar mbetet dukshëm sektori i tregtisë para sektorit të prodhimit.

Sipas raportit të fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës mbi ndërmarrjet ekonomike në Kosovë, thuhet se nga numri i përgjithshëm i bizneseve të reja, 723 janë në sektorin e tregtisë, 300 në sektorin e prodhimit, kurse ndërtimi me 260 biznese të reja.

Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, më shumë se 2500 biznese të regjistruara kanë të punësuar nga 1 deri në 4 punëtorë, deri në nëntë punëtorë kanë 60 ndërmarrje, kurse deri në 20 punëtorë kanë 25 biznese.

Sa i përket shtrirjes të ndërmarrjeve të regjistruara në nivel të komunave, vazhdon të mbizotërojë komuna e Prishtinës, Ferizajt dhe Prizrenit.

/RADIO EUROPA E LIRE

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of