Rritet për 12 mijë hektarë sipërfaqja e mbjellë me grurë

08/11/2017 9:08 AM 0 komente

Vendosja e taksës prej 4 centësh për një kilogram miell të importuar nga Serbia, sipas të dhënave të Shoqatës së Bujqve Prodhues të Grurit në Kosovë, ka ndikuar që sipërfaqja e mbjellë me grurë në këtë sezon të rritet për 12 mijë hektarë.

Këto të dhëna, sipas kësaj shoqate, nuk janë përfundimtare, pasi që sezoni i mbjelljeve nuk ka përfunduar ende, shkruan sot Koha Ditore.

Taksa e vendosur për miellin e Serbisë është mirëpritur edhe nga Shoqata e Mullisëve të Kosovës. Ndërkohë që ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bajram Hasani, i cili e ka marrë këtë vendim, ka garantuar se nuk do të ketë rritje të çmimit të bukës, si pasojë e vendimit për të taksuar miellin e Serbisë.

Vitin e kaluar Kosova ka pasur rreth 15 mijë hektarë më pak grurë të mbjellë sesa në vitin e 2015. Një prej faktorëve që pati ndikuar në këtë ka qenë edhe importi i miellit nga Serbia.

 

/Koha Ditore/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz