Rritet tregtia online në Itali gjatë verës

07/09/2018 11:28 AM 0 komente

Në korrik 2018 shitjet me pakicë në Itali u ulën me 0.1% në krahasim me muajin qershor (-0.2% në volum), ndërsa ato u ulën me 0.6% krahasuar me korrikun 2017 (-1.8% në vëllim). ISTAT vëren se reduktimi i lehtë mujor “është për shkak të rënies së shitjeve të mallrave jo ushqimore (përkatësisht -0.3% në vlerë dhe -0.4% në vëllim), ndërsa ato të produkteve ushqimore po rriten pak. (+ 0.2% në vlerë dhe + 0.1% në volum) “. Në baza vjetore Shitja e mallrave jo ushqimore është ulur me 1% në vlerë dhe me 1.5% në vëllim, raporton Ansa.it.

Ndërsa tregtia tradicionale po tkurret, ajo elektronike rritet me forcë. Për shitje në internet – siç thuhet në njoftimin për shtyp të Istat – në korrik 2018 ka pasur + 13.6% krahasuar me korrik 2017, ndërkohë që tregtia tradicionale ka regjistruar një shitje totale prej -0.6% në vlerë dhe -1.8% në vëllim.

“Në nivelin e trendit, vlera e shitjeve me pakicë shënoi një rënie të lehtë për shitësit me pakicë (-0.1%) dhe një rënie më të madhe për kompanitë që veprojnë në sipërfaqe të vogla (1.5%) e-commerce (+ 13.6%)”.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of