Rumani, paga minimale bruto do të rritet 1,900 leu në muaj nga 1 janari 2018

01/12/2017 1:22 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Krerët e qeverisë së Rumanisë ranë dakord këtë javë të rrisin pagën minimale bruto në 1,900 leu duke filluar nga 1 janari 2018.

Paga minimale bruto është 1,450 leu dhe është e vlefshme për mesatarisht 166 orë pune në muaj. Shuma e rritur nuk do të përfshijë rritje dhe shpërblime të tjera.

Sipas qeverisë, rritja nga 1,450 leu në 1,900 leu përfaqëson një rritje prej 31.03% krahasuar me vitin 2017 dhe është ndikuar nga transferimi i kontributeve nga punëdhënësi te punëmarrësi, që përfaqëson 22.75%.

Për një program të plotë prej 166 orë në muaj, vlera mesatare e pagës minimale bruto do të jetë 11.40 leu në orë për vitin 2018.
Krerët e qeverisë mendojnë se kjo masë do të ndikojë tek PBB me 0.6 pikë përqindje, duke stimuluar punën, do të rrisë fuqinë blerëse të punonjësve dhe do të zvogëlojë punën në të zezë.

Burimi: Romania Journal

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of