Sa do t’i kushtojë Brexit disa prej kompanive kryesore të Britanisë

12/04/2019 10:49 AM 0 komente

Me Britaninë që përballet me gjashtë muaj të tjerë të zgjatjes Brexit, shpenzimet po grumbullohen për industritë kryesore që po përgatiten për divorcin.

Kompanitë kanë shpenzuar miliona paundë për masat e paparashikuara në të gjithë bordin, duke u përgatitur për skenarin më të keq të një ndarjeje kaotike pa marrëveshje nga Bashkimi Europian. Ka qenë një lehtësim për avokatët, konsulentët, agjencitë rregullatore dhe agjentët e doganave, por një konfuzion i zgjatur për bizneset nëpër industri.

Shpenzimet e Brexit po rriten për kompanitë më të mëdha të Britanisë. Gjashtë firma të mëdha po shohin sa më shumë sa 348 milionë funte në shpenzimet totale:

1. RBS

Kompania britanike ‘Royal Bank of Scotland Group Plc’ pret të shpenzojë rreth 100 milionë paund dhe 150 milionë paund në planifikimin e Brexit, sipas një zëdhënëse të kompanisë. Kanë aplikuar për licenca të reja bankare në BE dhe ka zhvendosur miliarda paundë të aseteve në Amsterdam.

Me këto fonde, RBS mund të paguante pagat e 1600 personave për një vit, rreth 2 përqind të fuqisë punëtore të saj, bazuar në shifrat në raportin vjetor të bankës.

2. HSBC

HSBC Holdings Plc ka shpenzuar 179 milionë dollarë në planifikimin e emergjencës Brexit deri më sot, sipas një zëdhënësi të kompanisë. Banka ka krijuar degë të reja dhe ka aplikuar për licenca të reja në BE.

Banka mund të ketë paguar rreth 2,500 staf për një vit me këto fonde, rreth 1 përqind të fuqisë punëtore globale, duke marrë pagën mesatare të një punonjësi të HSBC siç llogaritet nga raporti vjetor 2018. Një zëdhënës tha se kostoja e punësimit përfshin gjithashtu burimet e TI, hapësirën e zyrës dhe trajnimin.

3. Hiscox

Siguruesi i Lloydit në Londër Hiscox ka shpenzuar 15 milionë dollarë për përgatitjet e Brexit, duke krijuar një degë të re në Luksemburg, që të mund të vazhdojë t’i shërbejë klientëve në Evropë.

Kjo është e ngjashme me një kërkesë shtesë prej 340 vajtje për të paguar në një vit, duke supozuar shumën mesatare të shpërndarë nga kompanitë e sigurimeve për pretendime të tilla në SHBA midis 2009 dhe 2017. Kjo është sipas të dhënave nga Agjencia Federale e Menaxhimit të Emergjencave dhe Departamenti i Sigurisë Kombëtare.

Hiscox gjithashtu mund të paguante 190 punonjës për një vit me këto fonde, rreth 6 për qind të fuqisë punëtore të përgjithshme, duke marrë pagën mesatare të një punonjësi Hiscox në vitin 2018.

4. EasyJet

EasyJet Plc ka shpenzuar 9 milion paund gjatë dy viteve të fundit duke u përgatitur për Brexit, duke hapur një selie të re evropiane në Austri.

Kjo është e ngjashme me 9,836 fluturime të humbura, bazuar në llogaritjet nga raporti vjetor i kompanisë 2018.

Linja ajrore gjithashtu mund të paguante 97 pilot për një vit, ose 362 ekuipazhit të kabinës, me fonde, duke marrë pagën mesatare për ato role, siç thuhet në raportin e EasyJet për vitin 2017 për pagën .

5. AstraZeneca

Prodhuesi i medikamenteve AstraZeneca Plc i kushton kostot e përgatitjes së Brexit në rreth 40 milionë dollarë, të shpenzuara për masat, duke përfshirë dublikimin e testimeve në BE, transferimin e licencave rregullatore dhe përgatitjen për marrëveshje të reja doganore.

AstraZeneca mund të ketë financuar 10 faza të fazës klinike për medikamente të reja me ato fonde, duke supozuar një kosto mesatare prej 4 milion dollarw për gjykim.

Kompania gjithashtu mund të paguante 370 punëtorë për një vit, bazuar në pagën mesatare të një punonjësi të AstraZeneca sipas raportit vjetor të vitit 2018.

6. Babcock

Babcock International Group Plc, një inxhinier dhe kontraktues i mbrojtjes, ka shpenzuar 10 milionë funte duke ngritur filiale të veçanta në Evropë për të kryer misionet e zjarrfikjes ajrore dhe të kërkim-shpëtimit.

Kompania mund të paguante 223 punonjës për një vit me këto fonde, rreth 0.6 përqind të fuqisë punëtore globale, duke marrë pagën mesatare të një punonjësi të Babcock në vitin 2018.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of