Sofje, hapet gara për koncensionarin e aeroportit

09/07/2018 9:44 AM 0 komente

Bullgaria ka hapur një tender të ri për të zgjedhur një operator koncesioni për aeroportin më të madh të vendit në kryeqytetin e Sofjes, sipas njoftimin zyrtar të tenderit të botuar në Gazetën Zyrtare të BE.

Ftesa për oferta vjen një muaj pasi Kabineti i vendit miratoi kushtet e koncesionit dhe më shumë se një vit pasi një qeveri kujdestare anuloi tenderin e mëparshëm, duke cituar “faktorë objektivë” që nuk janë marrë parasysh gjatë marrjes së vendimit për hapjen e procedurës.e
Kërkesat e përditësuara të tenderit paraqesin disa ndryshime të mëdha në krahasim me procedurat e mëparshme. Periudha e koncesionit është 35 vjet, por tani ka një mundësi për të zgjatur periudhën me një të tretën dhe pagesa paraprake është mbajtur e pandryshuar – të paktën 550 milionë leva (rreth 281.2 milionë euro).

Ofertuesit e mundshëm duhet të kenë eksperiencë që operojnë së paku një aeroport ndërkombëtar me një qarkullim vjetor të trafikut të pasagjerëve prej së paku 10 milionë njerëz (krahasuar me gjashtë milionë njerëz në tenderin e mëparshëm)./ Sofia Globe

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of