Taksitë-robot, gjithnjë e më pranë

11/07/2018 5:54 PM 0 komente

Taksitë-robot tashmë janë gjithnjë e më pranë, falë përshpejtimit që Bosch dhe Daimler i kanë dhënë zhvillimit të makinave tërësisht me vetëdrejtim dhe pa drejtues të nivelit SAE 4/5.

Në një konferencë të përbashkët, dy gjigantët gjermanë të teknologjisë njoftuan se kanë zgjedhur Kaliforninë si bazë për testet e tyre për flotën e parë të “anijeve” – që do të përdoren nëpërmjet App Daimler Mobility Service – që nga gjysma e dytë e vitit 2019 mund të përdoren në modalitetin me vetëdrejtim, në rrugë të zgjedhura në një “metropol të Kalifornisë” ende i papërcaktuar.

Projekti-pilot do të tregojë që, në krahasim me shërbime të mobile si car sharing Car2go, ride-hailing myTaxi dhe platformat multimodale Moovel, mund të jetë të lidhura në mënyrë inteligjente për të krijuar të ardhmen e mobilitetit. Kompanitë, ndër të tjera, kanë zgjedhur kolosin amerikan të teknologjisë informatike NVIDIA si një furnizues i platformës së Inteligjencës Artificiale ku do të bazohet rrjeti i njësisë së kontrollit elektronik.

Burimi: ANSA

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of