Jeni duke lexuar në: Te Fundit nga Vendi

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Shendeti i ekonomise

Banka e Shqipërisë publikoi për herë të parë rezultatet financiare kombëtare…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Ekonomia në fokus all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
8* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme all day
13* Tregtia me Pakicë all day
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23 24
25* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26 27* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Depozitat all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia në Fokus all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
30 31

Shqipëria po plaket, deri në 2031 mosha mediane 41.1 vjeç sa ajo e Europës, kontinenti më i vjetër

Shqipëria shumë shpejt do të arrijë moshën mediane të Europës. Sipas projeksioneve të publikuara nga INSTAT, popullsia e Shqipërisë do të vazhdojë procesin e plakjes dhe pritet që mosha mediane…

Çmimet e apartamenteve në Tiranë po arrijnë nivelin e 4000 euro/m2, më të shtrenjtat në rajon

Apartamentet luksoze në zonat qendrore në Tiranë po kapin majat, teksa një sërë projektesh luksoze janë në ndërtim. Çmimet po rriten me shpejtësi dhe po arrijnë nivelin e 4,000 euro…

Auditimi i partive politike, shumica “të zhdukura” ekspertët nuk kanë mundur t’i gjejnë

Partitë politike duket se kanë probleme me deklarimin e saktë të të dhënave pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor të Tiranës, pasi të paktën 62 prej tyre nuk ka qenë e…

Bankat rrisin depozitat në valutë në BSH, pas rregullores që frenon ikjen e fondeve jashtë

Bankat tregtare kanë rritur mbajtjen e likuiditeteve të tepërta tek Banka e Shqipërisë, sidomos në euro. Sipas të dhënave nga grafiku i mëposhtëm, i publikuar nga BSH, bankat kanë depozituar në…

Liberalizimi shtrenjton çmimin e energjisë, bizneset “refuzojnë” ta paguajnë

Në janar, çmimi i energjisë për grupin e bizneseve të liberalizuara, që furnizohen nga Operatori i Shpërndarjes Elektrike, arriti 18.73 lekë/kwh, duke u dyfishuar në raport me 9.5 lekë/kwh që…

Agonia e birrës vendase, operatorët e huaj po marrin terrenin

Për herë të parë që nga 2013, sasia e birrës së importuar në vend ishte më e madhe se ajo e prodhuar. Birrat vendase kanë vijuar që të tkurren në…

Prodhuesit vendas: Birra e importit u favorizua

Drejtuesit e tre sipërmarrjeve kryesore të prodhimit të birrës në vend, Tirana, Korça dhe Stela pohojnë se ata kanë kosto të larta të operimit në tregun e brendshëm, ndërsa birrat…

Ekonomia në “skaner”, nga vijnë dhe ku shkojnë paratë

Banka e Shqipërisë publikoi për herë të parë rezultatet financiare kombëtare, të cilat kanë për qëllim të llogarisin kursimet në para në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Llogaritë totale e…

BSH shpjegon mekanizmin e shpërndarjes së pasurisë dhe borxheve të Shqipërisë

Bilancet financiare në llogaritë financiare përveç vlerësimit të mjeteve financiare dhe detyrimeve, gjithashtu tregojnë edhe pozicionin financiar neto ose pasurinë financiare neto të matur si diferencë ndërmjet mjeteve financiare dhe…

Kodi 39 për taksën e plastikës, udhëzimi lë në baltë prodhuesit

Vendosja e një takse për të zvogëluar pasojat e ndotjes në mjedis ka prekur një pjesë të industrive prodhuese në vend. Shumë prej tyre vijojnë të mbajnë të bllokuara në…

A ia vlen të qëndrosh apo të ndërrosh punë në Shqipëri?

Nga Erald Pashaj*   Koha kur njerëzit në Shqipëri fillonin punë pas shkollës së mesme apo të lartë dhe dilnin në pension në po atë punë, ka përfunduar! Pyetja që…

Agropërpunuesit protestojnë me fermerët, nga e hëna nuk do të grumbullojnë më qumësht

Ashtu siç është deklaruar më parë, në mungesë të një zgjidhjeje nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë,  grumbulluesit dhe agropërpunuesit në mbështetje të prodhuesve bujqësorë, do të ndërpresin grumbullimin e…

Sektori i shërbimeve, hoteleria me rritjen më të fortë të pagave dhe të punësuarve në 3-mujorin e fundit 2018

Të gjithë sektorët e shërbimeve kanë shënuar rritje të shitjeve dhe numrit te të punësuarve në tremujorin e katërt 2018, por sektori i hotelerisë shënoi rritje dyshifrore të numrit te…

Rriten çmimet e naftës me pesë lekë për litër

Çmimet e naftës kanë shënuar rritje ditët e fundit, pasi kishin rënë dy herë radhazi. Në pikat kryesore të shitjes me pakicë të karburanteve, nafta është shtrenjtuar me pesë lekë…

Sektori i prodhimit lajmëron rritje të ekonomisë në 3-mujorin e katërt 2018, volumet dhe shitjet pozitive

Sektori i prodhimit të mallrave ka shënuar rritje në tremujorin e fundit 2018 si në prodhim shitje dhe numrin e të punësuarve. Rritja më e madhe ishte në sektorin industrisë…

Informacion mbi tenderimet, dyfishohen kërkesat në 2018; kërkesa nga qytetarë, OJF dhe media

Aksesi në informacionin që prodhohet apo mbahet nga autoritetet publike është i një rëndësie thelbësore dhe ka për qëllim garantimin e njohjes së publikut me informacion, në kuadër të ushtrimit…

Shqiptarët e kanë qejf rakinë, por kanë përqindjen më të ulët e të varurve nga alkooli në rajon

Vendet e Ballkanit njihen për dashurinë e tyre për pijet alkoolike dhe rakinë në veçanti. Megjithatë kalimin nga pijedashës në pijanec është një vijë mjaft e hollë që i ndan.…

Sistemi bankar mbetet me 13 banka, si po ndryshon tregu pas shit-blerjeve

Sistemi bankar po shënon zhvillime të rëndësishme, si në drejtim të përthithjeve ashtu dhe të ndryshimeve të pronësisë. Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë në mbledhjen e saj të fundit ka…