Të moshuarit mund të punojnë, ja variantet

26/02/2019 3:57 PM 0 komente

Ndërkohë që popullsia e botës dhe ajo e Shqipërisë po shkon drejt plakjes, rritja e jetëgjatësisë dhe ndryshimi i stilit të jetesës i bën aktivë të moshuarit në tregun e punës, edhe jashtë moshës së pensionit. Ja disa nga profesionet:

-Kujdestar fëmijësh: Njerëzit e moshuar i duan fëmijët dhe fëmijët gjithashtu duan të jenë pranë të moshuarve. Kjo është arsyeja pse biznesi i parë që rekomandohet për një grua të moshuar është kujdesi për fëmijët me disa orë në ditë.

-Konsulenca: Një i moshuar ka përvojë dhe ky është avantazhi i tij më i madh në krahasim me brezat më të rinj. Të moshuarit 80-vjeçarë mund të dinë truke të tregtisë ose të profesioneve të tjera të cilat mund t’ua mësojnë të tjerëve

-Shërbime stërvitje: Një i moshuar mund të bëhet trajner i karrierës, trajner i marrëdhënieve sociale, këshilltar martese etj.

-Zhvillues i pasurive të paluajtshme: Një i moshuar mund t’i investojë kursimet e pensionit në ndërtimin ose blerjen e shtëpive për rishitje.

-Konsulencë tatimore: Shumë kompani dhe individë kërkojnë shërbimet e dikujt që mund t’i ndihmojë të zvogëlojnë barrën e tyre tatimore. Ju mund të filloni një biznes konsulence tatimore për t’i ndihmuar këta njerëz jashtë nëse keni pasur më parë përvojë në biznes.

-Gazetar ose shkrimtar i pavarur: Një i moshuar mund të bëjë para duke shkruar, duke punuar si gazetar i pavarur ose si një bloger.

-Mësimdhënia: Një tjetër ide interesante për të moshuarit është mësimdhënia në një shkollë me kohë të pjesshme ose të plotë.

-Kontabiliteti: Një i moshuar mund të ndihmojë personat më të rinj në moshë të llogarisin të ardhurat dhe shpenzimet e tyre, madje edhe të përgatisin pasqyrat financiare.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of