Tempulli në Afrikën e Jugut fiton çmimin për Risi në Arkitekturë 2017

14/04/2017 4:02 PM 0 komente

Tempulli Bahá’I në Afrikën e Jugut ka fituar çmimin për Risi në Arkitekturë 2017, të dhënë nga Instituti Arkitekturor Mbretëror i Kanadasë.

 

Kjo strukturë e veçantë fetare në formën e një koni, ndodhet në mes të maleve të Andeve, vetëm disa kilometra larg Santiagos, kryeqytetit të Kilit. Ky çmim u fitua nga firma e arkitektëve “Hariri Pontarini” nga Kanadaja.

01Temple

Pasi fitoi çmimin për Risi në Arkitekturë 2017, një prej drejtuesve të kësaj firme u shpreh se metodat e përdorura për të përfunduar këtë projekt që sot ishte vlerësuar me një çmim shumë të rëndësishëm, kanë qenë të shumta dhe shumë të veçanta në llojin e tyre.

foto 3

Projektimi dhe realizimi i një projekti të tillë ka zgjatur 14 vjet.

Një ekipi i përbërë nga profesionistë vendas dhe të huaj, tregon edhe një herë se profesionalizmi dhe bashkëpunimi triumfon gjithmonë.

foto 1

Duke qenë se është ndërtuar në një zonë ku tërmetet janë shumë të shpeshta, ai është projektuar në atë mënyrë që t’i rezistojë edhe tërmeteve më të forta.

foto 4

Materialet për veshjen e jashtme të strukturës së brendshme janë marrë nga vende të ndryshme dhe janë përpunuar në vend, p.sh., superstruktura prej hekuri është marrë nga Gjermania ku është prodhuar duke përdorur teknikat e prerjes, CNC plasma dhe makineritë CNC 5-axis.

foto 6

“Risia ishte zemra e këtij projekti. prandaj ne jemi shumë të nderuar nga dhënia e këtij çmimi. Ne na vjen mirë që po përkrahet një frymë e re në projektimin dhe ndërtimin e vendeve të shenjta si ky, të cilat do të mirëpresin besimtarë të besimeve të ndryshme.

Edhe një herë dua të theksoj faktin se ky projekt gjigant u bë i mundur vetëm në sajë të bashkëpunimit ndërmjet qindra profesionistëve”, u shpreh Siamak Hariri, drejtori i firmës “Hariri Pontarini”.

foto 5

foto 7

foto 8

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz