Tre gabimet më të shpeshta të sipërmarrësve të rinj

18/05/2018 1:03 PM 0 komente

Pjesa më e madhe e sipërmarrësve bëjnë gabime të tmerrshme të cilat mund të shkatërrojnë biznesin e tyre përpara se të arrijnë të ngrejnë atë ashtu siç duhet.

Ata i bëjnë këto gabime jo sepse nuk janë inteligjentë mjaftueshëm për t’i kutpuar, por sepse ata nuk i konsiderojnë ato fare si gabime.

Në këtë artikull ju do të njiheni me disa prej gabimeve më trashanike që bëjnë pjesa më e madhe e sipërmarrëve të rinj, dhe sigurisht edhe disa prej zgjidhjeve për t’i eleminuar ato.

1. Mungesë origjinaliteti

Fatkeqësisht në ditët e sotme pjesa më e madhe e kompanive sidomos ato të reja i kushtojnë rëndësi shumë të madhe shitjeve, pra që të kenë një numër sa më të lart shitjesh për të gjeneruar të ardhura sa më të larta dhe nuk i kishtojnë aspak rëndësi cilësisë dhe origjinalitetit. Duke qenë se për ta një gjë e tillë nuk konsiderohet aspak si gabim, është i lartë numri i atyre që bien në këtë grackë artificialiteti. Ja se cilat janë disa zgjidhje:

Klienti është mbret

Kjo është një ndër shprehjet që për shumë sipërmarrje të reja duhet të kthehet në sloganin kryesor.

Detajist

Përpara se ju të hidhni në treg çfarëdo lloj produkti, ju duhet të keni studiuar me imtësi edhe detajet më të vogla. Mos u nxitoni të hidhni një produkt në treg më parë se konkurrenca juaj por përpiquni që atij produkti të mos t’i mungojë asgjë pasi të jetë hedhur në treg. Kjo është një prej formave më të mira për të luftuar konkorrencën.

Mos rreshtni së mësuari

Me kalimin e viteve çdo gjë ndryshon dhe aq më shumë edhe teknologjia, e cila në fakt ecën me hapa më të shpejtë ndryshimi. Nëse edhe ju dëshironi që të ecni më të njejtin ritëm, atëherë ju këshillohet që të mësoni vahzdimisht gjëra të reja, dhe ta shihni procesin e të mësuarit si një proces që nuk përfundon kurrë.

2. Nuk mbahen “dy kunguj nën një sqetull”

Këshillohet që të përqendroheni shumë mirë në biznesin që keni, ta përmirësoni atë kohë pas kohe dhe të mos shpërqednrohuni duke u marrë edhe me gjëra të tjera dhe duke u lënë thelbin e biznesit tuaj pas dore. Në këtë mënyrë ju, jo vetëm që do ta zhvilloni atë, por edhe do të forconi brandin tuaj duke e bërë atë të besueshëm tek konsumatori. Ashtu siç thotë edhe shprehja popullore “nuk mund të mbahen dy kunguj në një sqetull”, prandaj përqendrohuni në produktin tuaj kryesor duke u munduar ta përmirësoni atë sa më shumë të mundeni.

3. Nuk i kushtojnë rëndësi çështjeve dytësore

Për sipërmarrësit e rinj, një presje e vogël e vendosur gabim në faqen e tyre të website-it konsiderohet një gabim fare i parëndësishëm. Por ky nuk duhet të konsiderohet si i tillë sepse të gjitha problemet e mëdha lindin nga probleme të cilat konsiderohen si të parëndësishme.

Në të njetën mënyrë falimentoi edhe Friendster, e cila në vitin 2003 do të blihej nga Google për 30 milionë dollarë amerikanë, nuk u ble vetëm për shkak të disa problemeve që ajo kompani i kishte kondiseruar sit ë vogla dhe të parëndësishme.

Eleminimi edhe i disa prej problemeve në dukeje të parëndësishme do t’i japë komanisë suaj shumë pikë dhe mbi të gjitha do ta forcojë besimin e konsumatorit.

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of