Turizëm me copa

27/03/2012 4:05 PM 0 komente

Ekspertët në fushën e turizmit parashikojnë se copëzimi i tokave në bazë të Ligjit Për kthimin e kompensimin e pronave do të sjellë vështirësi në zhvillimin e turizmit. Ndarja e tokave të lira në bregdet ka futur në telash jo vetëm pronarët e ligjshëm, por dhe politikanët, të cilët nuk i kanë kursyer akuzat për njëri-tjetrin. Republikanët kanë akuzuar qeveritarët për abuzime me tokat në bregdet, e për pasojë frenimin e turizmit në vend. Miratimi i fshatrave turistikë ka bërë që shumë prej pronarëve të ligjshëm të kërkojnë kompensimin e tokës diku tjetër. Ndërsa për tokat e lira përfaqësuesit e Ministrisë së Turizmit shprehen se vërtet tokat do t u kthehen pronarëve, por do të ndërtohet sipas planeve urbanistike të miratuara në bazë të politikave të zhvillimit të turizmit në vend. Një strategji, në pamje të parë e lehtë për t u zbatuar, por duket tepër e vështirë që pronarët e tokave të bien të gjithë në një mendje për hir të masterplaneve të shumta që hartohen nga Ministria e Turizimit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of