10 arsye pse birra nuk ështe ‘e keqe’ për ju

12/07/2014 9:00 AM 0 komente

Shpesh na kritikojnë për konsumin e alkoolit me argumentin se ndikon negativisht në shëndet. Por birra ka dicka ndryshe. Këtu janë parashtruar 10 arsye se pse birra nuk është realisht e keqe për ju, nëse konsumohet Brenda kufijve. Ekspertët luten të vini re se ky nuk ësht një inkurajim që të konsumoni alkool, vecanërisht nëse jeni një person që nuk e konsumoni alkoolin apo nuk zotëroni një gjendje të mirë shëndetsore.
1. Konsumatorët e birrës jetojnë më gjatë. Konsumi alkolit në sasi të mëdha është shumë i dëmshëm por as eleminimi total i tij nuk është i këshillueshëm. Studimet e kohëve të fundit kanë zbuluar se konsumatorët e moderuar të pijes jetojnë më gjatë dhe më mirë.

2. Birra është tërësisht natyrale. Ajo thjesht procesohet dhe nuk ka nevojë për asnjë substancë kimike.
3. Birra përmban pak kalori, pak karbohidrate dhe nuk ka yndyrna apo kolesterol.
4. Birra përmirëson kolesterolin tuaj. Ajo ndihmon në mbajtjen kart të niveleve të kolesterolit të mirë.

5. Birra ju ndihmon të relaksoheni. Në aspektin social konsumi i moderuar I alkoolit ju ndihmon të gëzoni në shoqërinë e miqve tuaj.
6. Birra përmban shumë vitamin B. Vitamina B besohet ti sjellë shumë të mira organizmit të njeriut në përgjithësi.

 

7. Birra është më e sigurtë se uji. Vetë procesi sipas së cilit prodhohet apo qoftë përmbajtja e saj nuk lejojnë që në birrë të rriten bakterie të rrezikshme për jetën e njeriut.

8. Birra parandalon atakun kardiak. Përmbajtja e saj e pasur në antioksidant e bën atë një pije të shëndetshme për zemrën.
9. Birra lufton kancerin. Xanthohumol është një antioksidant që lufton enzimat që shkaktojnë kancerin.

10. Birra nuk ju bën të keni një bark të madh. Ka një perceptim të gabuar në lidhje me obezitetin dhe birrë. Studiuesit kanë treguar se ky është një mit për të mos I besuar madje konsumatorët e birrës pershojnë më pak se ata që nuk e konsumojnë ata. Gjithmonë në sasi të moderuara.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of