Abonohuni:

KONFERENCA: SFIDAT E ZHVILLIMIT EKONOMIK

bashkëorganizuar nga
Revista Monitor dhe Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri
ditën e martë, 3 qershor 2014, ora 10:30 – 13:45,
tek hotel Sheraton Tirana

AXHENDA

10:30 – 11:00  Regjistrimi
11:00 – 11:45   Sesioni i Parë i Konferencës
Indeksi i Biznesit të AmCham – Si e vlerësojnë klimën e biznesit anëtarët
Prezantimi i Indeksit të Biznesit të AmCham
Diskutim nga Paneli mbi gjetjet e raportit

 • Z. Benard Shehu – CEO i Konsort (prezantues i raportit)
 • Z. Henri Jardine – Zëvendësambasadori Amerikan në Shqipëri
 • Znj. Floreta Luli-Faber – Drejtore Ekzekutive e Dhomes Amerikane te Tregtise

12:00 – 12:45  Sesioni i Dytë i Konferencës
Raporti Doing Business, Si ndikohet ekonomia dhe investimet e huaja nga rezultatet
Prezantim i shkurtër i gjetjeve kryesore të raportit
Diskutim nga Paneli mbi efektin e rezultateve të këtij raporti në ekonomi

 • Znj. Elira Sakiqi – Perfaqësuesi i IFC-së (prezantuese e raportit)
 • Z. Arben Ahmetaj – Ministër i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes
 • Z. Genti Daci – Zëvëvendëspresident i AmCham
 • Znj. Ornela Liperi – Revista Monitor

13:00 – 13:45  Sesioni i Tretë i Konferencës
Situata ekonomike, sfidat që duhet të përballojë qeveria, ku duhet të fokusohemi
Çfarë rezultati japin raportet, fushat ku duhet të fokusohemi

 • Shkëlqesia e Tij, Z. Edi Rama – Kryeministër i Shqipërisë
 • Shkëlqesia e Tij, Z. Aleksandër Arvizu – Ambasadori Amerikan në Shqipëri
 • Z. Mark Crawford – President i AmCham
 • Z. Edmond Leka – Botues i Revistës Monitor