43% e ndërmarrjeve bullgare presin sfida më të mëdha mes krizës 

02/12/2020 4:29 PM 0 komente

Një sondazh evropian për pritshmëritë e ndërmarrjeve bullgare mbi treguesit kryesorë ekonomikë në vitin 2021, e rendit Bullgarinë midis pesimistëve më të mëdhenj midis 29 vendeve.

Si një ndër problemet kryesore, sektori i biznesit në Bullgari vë theksin mbi borxhet si rezultat i krizës Covid-19 dhe zinxhirëve të ndërprerë të furnizimit.

43 për qind e kompanive presin që këto sfida të thellohen vitin e ardhshëm.

Pesimizmi i biznesit bullgar lidhet kryesisht me tregjet, punësimin, investimet dhe fitimet.

Sondazhi përfshiu 765 kompani bullgare nga të gjitha industritë dhe rajonet.

Ai kryhet çdo vit nga Shoqata e Dhomave Europiane të Tregtisë – Eurochambres, së bashku me Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of