5 çështje kryesore për t’u përmirësuar në projektligjin e Amnistisë Fiskale  

29/06/2020 9:45 AM 0 komente

Nga Elton Haxhi Në media u publikua një projekt i ligjit për amnistinë fiskale. Nga një analizë e këtij teksti dhe krahasimi i tij me praktikat më të mira botërore (udhëzuesin e OECD-së për programet e vetëdeklarimit) konstatohen disa çështje që kërkojnë përmirësim:   Subjektet përfitues: shtetasit shqiptarë me rezidencë tatimore të huaj Sipas projektligjit, subjekte përfitues mund të jenë edhe shtetas shqiptarë që nuk janë rezidentë tatimorë në Shqipëri. Këta shtetas presupozohet se do të legalizojnë të ardhura të […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of