5 gjërat që duhet të bëni në një punë të re

27/02/2016 9:04 AM 0 komente

Kur jeni ‘një pruruje’ e re në bllok, prioriteti juaj i parë është të mësojë se çfarë po ndodh dhe të fitoni besimin dhe respektin e kolegëve tuaj. Ju nuk dëshironi t’iu shohin si dikush që fut hundët kudo, por ndërkohë nuk dëshiroi as që menaxheri dhe kolegët të mendojnë se jeni një dembel.

Këtu janë disa gjëra që punonjësit e rinj të çdo moshe duhet të bëjnë ndërsa fillojnë një punë të re:

  1. Bëni shumë pyetje. Cilat janë pjesët më të rëndësishme të punës që duhet të zotërojë gjatë javëve të mia të para këtu?
  • Kush janë njerëzit kryesorë unë duhet të kontaktoj, dhe çfarë duhet të mësojë prej tyre?
  • Cilët janë proceset dhe procedurat më të rëndësishme për këtë grup, dhe kush është mënyra më e mirë për ti mësuar ato?
  • Cila është mënyra më e mirë për mua që të komunikojë me ju dhe t’iu informojë në bazë ditore rreth progresit tim?…
  1. Mbërrini herët, dhe largohuni vonë. Gjatë javëve të para në punë, të gjithë (jo vetëm shefi juaj) ju vëzhgojnë se si silleni. Mësoni e cilat janë modelet normale të ditës së punës duket vëzhguar se kur vijnë dhe largohen bashkë-punëtorët tuaj. Përpara se të largoheni nga zyra, kontrolloni me menaxherinapo ekipin nëke ka dicka që mund të bëni për të ndihmuar para se të largoheni.
  1. Lidhuni jashtë zyrës. Nëse tendenca juaj e natyrshme është të hani drekë vetëm, bëni kujdes. Bashkë-punëtorët mund të mendojnë se ju nuk i pëlqeni. Bashkohuni me ta për një drekë jashtë zyre apo për të kaluar kohën e lirë të paktën disa herë gjatë muajit tuaj të parë.
  2. Merrni përsipër kryerjen e detyrave të ‘shëmtuara’. Nëse ka një projekt apo detyrë që askush nuk dëshiron ta kryejë, dilni vullnetar për ta bërë atë dhe bëni më të mirën.
  1. Përshtatuni. Çdo departament dhe organizatë ka kodet e pashkruara të sjelljes. Sa më herët që ju të mësoni në lidhje me këto rregulla të pashprehura, aq më mire është. Ju mund të gjeni se nuk pajtoheni me mënyrën se si gjërat funksionojnë në organizatën tuaj të re, por nuk keni cfarë të bëni përvecse ju duhet të kafshoni gjuhën.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of