6 gjërat që mund të harroni të bëni ndërsa mbyllni një shitje

17/02/2016 3:04 PM 0 komente

Biznesi juaj ka shumë të ngjarë të jetojë dhe vdes me shitje. Në mungesë të agjentëve të shitjeve, kjo detyrë do ngarkohet tek ju-pronarë të biznesit. Ju duhet gjithmonë të shisni, dhe pjesa më e rëndësishme e çdo shitje mund të jetë mbyllja.

Këtu janë disa këshilla që ju ndihmojnë të mësoni ABC-në e Mbylljes.

Pyesni për shitjen dhe heshtni.

Ju mund të siguroni një po,që në këtë rast, keni bërë një punë të mirë. Megjithatë nëse dëgjoni kundërshtim, nuk do të thotë se keni mbaruar. Në fakt, sapo keni nisur.

Adresoni kundërshtimet.

Ndoshta perspektiva juaj është i shqetësuar për çmimin. Pasi ta dini këtë, ju mund të demonstroni vlerën relative të produktit tuaj.

Bëni pyetje dhe prisni.

Rregulli i përgjithshëm duhet të jetë që ju të dëgjoni dy herë më shumë se sa të flisni gjatë shitjes.

Ofroni një mostër.

Njerëzit nuk e vlerësojmë atë që ju jeni të gatshëm ta hiqni nga duart, kështu që paguani një prim të vogël për një periudhe prove apo madhësi të mostrës.

Tregoni dobësitë tuaja.

Ndani dobësitë dhe karakteristikat tuaja dhe ka të ngjarë të fitpni klientë për etë.

Ofroni krahasime.

Ofroni tre opsione, jo më shumë, jo më pak. Gjithashtu, tre opsione sigurojnë një ndjesi kontrolli. Lejoni të jenë ata që bëjnë zgjedhjen. Ata do të ndihen të informuar dhe të fuqizuar.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of