Administrata Tatimore ka nja paralajmërim për bizneset

30/12/2019 11:36 AM 0 komente
Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se në bazë të Ligjit për Administratën Tatimore dhe Procedurat, tatimpaguesit duhet të regjistrojnë mallrat në stoqe në fund të vitit kalendarik.

Sipas ATK-së, regjistrimi i tillë duhet të jetë i gatshëm më së largu deri me datën 10 janar të vitit 2020.

“Çdo tatimpagues, pa marrë parasysh qarkullimin vjetor, përveç mbajtjes së librave dhe regjistrave të parapara me ligj, kërkohet të kryejnë regjistrimin e mallrave në stoqe në fund të vitit kalendarik. Regjistrimi i tillë, duhet të përfundohet më, apo para datës 10 janar të vitit vijues dhe të jetë në dispozicion për inspektim me kërkesën e Administratës Tatimore të Kosovës”, thuhet në njoftimin e ATK-së.

Në fund, Administrata Tatimore e Kosovës i rikujton të gjithë tatimpaguesit, të cilët nuk respektojnë afatin e paraparë për të regjistruar mallrat në stoqe, se do të jenë objekt i masave ndëshkuese të parapara me legjislacionin tatimor.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of