Administrata tatimore subvencionon kasat fiskale

23/11/2012 1:25 PM 0 komente

Më shumë se 25,000 biznese të vogla në Kosovë do të ndihmohen nga administrata tatimore për blerjen e kasave fiskale gjatë vitit 2013. ATK, thotë se ka planifikuar që fiskalizimi të realizohet në dy faza. E para (2010- 2012) përfshinte kategorinë e tatimpaguesve me xhiro mbi 5,000 euro, brenda vitit kalendarik, e cila paraqet edhe segmentin më të rëndësishëm të tatimpaguesve. Këto sipërmarrje përbëjnë 95-98% të qarkullimit të përgjithshëm në Kosovë  dhe realizojnë rreth 90% të atimeve të paguara. ATK vlerëson si arritje pozitive fiskalizimin në masën 85% të këtij segmenti tatimpaguesish.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of