Aeroportet më të ngarkuar në botë, rënie drastike të numrit të udhëtarëve

14/10/2020 4:06 PM 0 komente
Ian Langsdon/EPA Pool/AFP/Getty Images

Lista e aeroporteve me më shumë trafik në botë në 2019, e publikuar nga Airports Council International (ACI) tregoi një rritje me 3,5% të numrit të pasagjerëve, duke kapërcyer shifrën 9,1 miliardë, krahasuar me 2018.

Për herë të parë, raporti shikon përpara rëniet drastike në gjysmën e parë të vitit 2020, për shkak të masave të marra për kufizimin e përhapjes së koronavirusit.

Numri i pasagjerëve u ul me 58,4% në nivel botëror në gjashtëmujorin e parë 2020, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2019, me një rënie prej 64,5% të trafikut ndërkombëtar të pasagjerëve.

Aeroporti i Atlantas dhe Pekinit renditen të parët në vitin 2019, me më shumë se 110 milionë dhe 100 milionë pasagjerë përkatësisht. Në gjashtëmujorin e parë 2020, rënia e trafikut të pasagjerëve ishte përkatësisht 56,6% dhe 73,6%.

Aeroporti ndërkombëtar i Los Anxhelos u ngjit një vend më sipër në 2019, duke u bërë aeroporti i tretë me trafikun më të lartë të pasagjerëve, me më shumë se 88 milionë pasagjerë në 2019. Trafiku ra me 58,9% në gjashtë muajt e parë të 2020.

1. Atlanta (ATL) — 110.5 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 56.6% në gjysmën e parë të 2020

Sandy Huffaker/Bloomberg/Getty Images

2. Beijing (PEK) — 100 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 73.6% në gjysmën e parë të 2020

Nicolas Asfouri/AFP/Getty Images

3. Los Angeles (LAX) — 88.1 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 58.9% në gjysmën e parë të 2020

Valerie Macon/AFP/Getty Images

4. Dubai (DXB) — 86.4 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 56.4% në gjysmën e parë të 2020

Karim Sahib/AFP/Getty Images

5. Tokyo (HND) — 85.5 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 59.2% në gjysmën e parë të 2020

Carl Court/Getty Images

6. Chicago (ORD) — 84.6 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 57.6% në gjysmën e parë të 2020

Daniel Slim/AFP/Getty Images

7. London (LHR) — 80.9 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 60.2% në gjysmën e parë të 2020

Justin Tallis/AFP/Getty Images

8. Shanghai (PVG) — 76.2 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 68.1% në gjysmën e parë të 2020

Hector Retamal/AFP/Getty Images

9. Paris (CDG) — 76.2 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 61.4% në gjysmën e parë të 2020

Ian Langsdon/EPA Pool/AFP/Getty Images

10. Dallas/Fort Worth (DFW) — 75.1 milionë pasagjerë në 2019; trafiku ra me 48.2% në gjysmën e parë të 2020

Angus Mordant/Bloomberg/Getty Images

Burimi: CNN

 

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of