Agjencia e të Ardhurave në Bullgari do të apelojë gjobë 2,6 mln euro për rrjedhjen e të dhënave personale

30/08/2019 12:26 PM 0 komente

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave e Bullgarisë (NRA) tha të enjten se do të sfidojë gjobën prej 5.1 milion (2.9 milion dollarë / 2.6 milion euro), të vendosur nga vëzhguesi i të dhënave personale të vendit për një rrjedhje masive të të dhënave personale.

Qasja e paautorizuar në bazën e të dhënave të agjencisë, rrjedhjet e të dhënave personale, si dhe publikimi i saj i mëvonshëm janë rezultat i një krimi të kryer pavarësisht nga masat teknike dhe organizative të marra nga agjensia për të parandaluar një shkelje të mundshme në sigurinë e sistemeve të saj.

Agjencia e të ardhurave po shqyrton gjithashtu ndërmarrjen e veprimeve ligjore kundër individëve përgjegjës për sulmin e hakerave kundër serverëve të saj. Në këtë mënyrë dënimi financiar mund t’u drejtohet kryesve.

Në korrik, agjencia kombëtare e të ardhurave tha se ka zbuluar qasje të paautorizuar në rreth 3% të bazës së të dhënave të saj, në një hetim të një sulmi të hakerave që çoi në rrjedhjen e të dhënave personale të miliona shtetasve dhe ndërmarrjeve bullgare dhe të huaj, përfshirë numrat e identitetit personal dhe të ardhurat shifra.

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of