Video News Monitor

Agonia e birrës vendase

22/03/2019 11:00 AM 0 komente

Për herë të parë që nga 2013, sasia e birrës së importuar në vend ishte më e madhe se ajo e prodhuar. Birrat vendase kanë vijuar që të tkurren në tregun vendas, duke lëshuar terrenin për operatorët e huaj, teksa konsumi po vjen në rritje. Operatorët kryesorë të tregut ankohen se janë në pozita jo favorizuese me importin dhe se po humbin konkurrueshmërinë në krahasim me rajonin. Faktor kryesor për këtë, prodhuesit vendas rendisin kostot e larta të operimit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of