Aksionet e tregjeve në zhvillim në nivelin më të lartë në katër muaj  

06/04/2015 8:35 AM 0 komente

Aksionet e tregjeve në zhvilolim iu drejtuan nivelit më të lartë në katër-muaj teksa Samsung Electronics Co udhëhoqi fitimet për aksionet e teknologjisë dhe të dhënat e dobëta të punësimit amerikan nxitën parashikimet se Rezerva Federale do të vijojë me aplikimin e normave të ulëta të interesit. Ringgit e Malajzisë udhëhoqi monedhat drjt rritjes.

Indeksi MSCI Emerging Markets u rrit 0.8 për qind në 1,002.08 në Hong Kong, dita e tij e gjashtë e rritejea. Ttregjet në Kinë dhe Hong Kong janë të mbyllur. Treguesi i tregjeve në zhvillim është rritur 4.8 për qind këtë vit dhe tregton në 12.1 herë fitimet e parashikuara 12 mujore, tregojnë të dhënat e hartuara nga Bloomberg. Indeksi MSCI Ëorld Index ka përparuar 2.7 përqind në 2015 dhe është vlerësuar në një shumëfish prej 16.7.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of