APP operatorëve ekonomikë: Tre shërbime që mund t’i merrni online nga e-Albania

27/07/2020 11:00 AM 0 komente

Agjencia e Prokurimit Publik bëri të ditur se tashmë operatorët ekonomikë mund të marrin disa shërbime nëpërmjet platformës e-Albania në një përpjekje për të lehtësuar procedurën për këta të fundit. Sipas njoftimit, bizneset aktive në tenderë, me hyrjen në platformë me NIPT-in e tyre dhe fjalëkalimin mund të sigurojnë nga regjistrimi në sistemin e prokurimeve deri tek vërtetimi që nuk janë të përjashtuar nga tenderët.

“Agjencia  e Prokurimit  Publik  (në vijim  “APP”)  njofton  të gjithë operatorët  ekonomikë,  të cilët  përdorin Sistemin e Prokurimit  Elektronik,  se:

Për   t’iu   ardhur në ndihmë operatoreve ekonomikë në lehtësimin e procedurave, në platformën e-Albania, e  cila administrohet dhe  zhvillohet nga Agjencia Kombëtare  e Shoqërisë   së  Informacionit, do të mundësohet edhe si shërbime të reja elektronike procesi i regjistrim/ndryshim fjalëkalimi apo për pajisjen me vërtetim mospërjashtimi nga prokurimet.

Konkretisht,   të gjithë operatorët  ekonomikë  pasi të identifikohen në platformën  e-Albania me ane të Nipt-it  të tyre  dhe  fjalëkalimit,  mund të aplikojnë në secilin nga shërbimet  e mëposhtme:

Regjistrimi  i Operatoreve  Ekonomikë, në Sistemin e Prokurimeve  Elektronike; Ndryshim  Fjalëkalimi  në Sistemin e Prokurimeve  Elektronike; Vërtetim Mospërjashtirni  për Operatorët  Ekonomikë” thuhet në njoftimin e APP.

Aktualisht në platformën e-albania ofrohen me qindra shërbime për qytetarët dhe bizneset ndërkohë që një gamë e tyre u zgjerua edhe me situatën e pandemisë ku distancimi fizik dhe kufizimi i lëvizjeve sollën nevojën e aplikimit të shërbimeve të reja.

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of