Ari kërcënon me një rënie të thellë

07/03/2015 9:00 AM 0 komente

Çmimet e arit po testojnë mbështetjen përsëri.
Muajin e kaluar panë një rritje në normat e interesit të cilat, nga ana tjetër, goditën gjendjen e “metalit të verdhë”.

Yield-t në Thesarin e SHBA-së panë një rritje të lehtë nga 1,65 për qind në fillim të shkurtit në mbi 2,1 për qind aktualisht. Në të njëjtën kohë, shufra ari ose argjendi ranë 6 për qind dhe tani është shkëbehet 1.200 $ për ons. Kjo është një distancë e madhe prej nivelit $ 1180, e cila ka shërbyer si mbështetëse teknikisht e konsiderueshme disa herë, për më shumë se një vit.

Një tregtar ka thënë se ka pak arsye për investitorët për të mbajtur arin tani.
“Në afat të shkurtër, kjo është një mbrojtje kundër paqëndrueshmërisë, veçanërisht luhatshmëria e monedhës,” tha Andreë Burkly, kreu i strategjisë së portofolit institucional në Oppenheimer & Co ”
“Ari nuk është me të vërtetë një investim i mirë për një investitor me monëdhën bazë dollarin,” tha ai.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of