Jeni duke lexuar në: Arkiva e Vjeter Shqip

Abonohuni:

Kaosi i yjeve

Investimet në shërbimet e akomodimit të luksit në Tiranë me katër dhe pesë yje nuk ta kthejnë mundin për shkak të informalitetit të lartë, mungesës së standardeve dhe së fundmi…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« July 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Produkti i Brendshëm Bruto all day
2 3 4 5 6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Anketa e Migracionit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor të Qumështit dhe nën Produkteve të tij all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Taksat Mjedisore all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Treguesit e Shëndetit Publik all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Treguesit e Shëndetit Publik all day
25* Statistikat fiskale të qeverisë all day
26 27 28
29* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
30* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri Borxhit Publik all day
* Buletini i Statistikave fiskale të qeverisë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
       

Pronësia dhe problemet e turizmit të Jonit

Mbështetur në kushtetutën dhe në platformën e drejtë të qeverisë, që në bregdetin Jon të zhvillohet turizmi elitar, shoqata Bregdeti, e cila përfaqëson mbi 60 000 banorë të zonës në…

Vendi i shqiponjave zbulon sekretet në Berlin

Gabimet janë tërheqëse deri në një farë pike... Jo secili që udhëton për në Indi zbulon Amerikën. (Erich Kaestner)Shqipëria, sekreti i fundit i Europës. Ky është sllogani që është zgjedhur…

Pronarët do detyrohen të pranojnë masterplanet e zhvillimit

Aty ku janë përcaktuar si zona zhvillimi planet rregulluese dhe masterplanet e zhvillimit do të detyrojnë pronarët të hyjnë në marrëveshje me investitorët për të zbatuar këto plane urbane. Ndarja…

Shkodra-në kërkim të mirëqenies

nës detit i palarë/anës dritës i paparë... Poezia e famshme e Fan Nolit duket se është aktuale edhe sot në zemrën e Veriut, në Shkodër. Qyteti më i madh në…

Kakomeja si Korfuzi?!

ë projekt, që u zyrtarizua disa ditë më parë nga KKRRT-ja e Republikës së Shqipërisë, çon automatikisht në themelimin e turizmit elitar në Shqipëri. Dhe ka për protagonistë të mirënjohurën…

Bankat, shërbime të reja, përballë konkurrencës në rritje

Pas hyrjes në sistemin bankar shqiptar të bankave me kapital shqiptar dhe privatizimit të Bankës së Kursimeve, rritjes së konkurrencës në këtë treg bankat e nivelit të dytë po i…

Chrysler Voyager 2.5 16V CRD

Prej më se 20 vjetësh në treg, Voyager është bërë një emblemë e këtij sektori dhe ka arritur të shitet në mbi 9 milionë ekzemplarë në të gjithë botën. Ky…

Nafta, si do të ndikojë në kursin e lekut

Në fund të javës që shkoi, leku është këmbyer në nivelet 127.77 lek/euro dhe 106.17 lek/usd. Gjatë javës, nivelet e tregtimit të lekut ndaj euros kanë qenë pothuajse të qëndrueshme…

Domatet e vendit

Në mënyrë të natyrshme mbiçmimi i lekut në muajt e fundit ka tërhequr vëmendjen e analistëve, ekonomistëve, bizneseve, qytetarëve. Janë përdorur si shpjegim për këtë sjellje të lekut një sërë…

Ende në “MËSHIRËN” e naftës

Lindja e Mesme po teston edhe një herë nervat e bankierëve qendrorë dhe ekonomistëve në mbarë Botën. Çmimi i naftës edhe pse shënoi një ulje në 40 USD për fuçi…

Kërkohet një… Guvernator

Mbaron mandati i Shkëlqim Canit. Cili është bilanci i tij? Disa pretendentë për kreun e institucionit më të rëndësishëm monetar të vendit. Kush janë zotërinjtë që aspirojnë të ulen në…

ARI: TË SHITET APO JO?

Thellë në themelet e Bankës së Francës, godina kryesore, në zemër të Parisit ka një kasafortë të madhe të njohur si Nëntoka. Me një sipërfaqe prej një hektar, ajo përmban…

Qeverisja e Bankës Qendrore

Qeverisja e Bankës Qendrore është po aq e rëndësishme sa edhe vetë objekti i veprimtarisë së saj, dhe mendojmë se është objekt diskutimi i të gjitha palëve të interesuara, përfshirë…

Sony Ericsson K700. Nga njëra anë telefon, nga tjetra aparat fotografik

Falë funksioneve të zhvilluara, përsa i përket pamjeve dhe shumëpërfshirjes, K700 ofron më të mirën në riprodhimin e videoklipeve dhe kapjen e pamjeve, të cilat mund të ndahen me sukses…

BMW Seria 6 Cabrio

Pas Seria 6 Coupe, BMW e shton gamën e kësaj serie me modelin cabriolet. Në momentin kur të tërë rendin pas modeleve coupe-cabriolet me tavan metalik, duket sikur BMW kërkon…

Pse banka më e mirë?

Në morinë e sondazheve të kryera prej medias për të zbuluar politikanin e vitit, femrën më të suksesshme apo edhe për të parë se si anon opinioni i lexuesve mbi…

Ilirët në kërkim të Kartagjenës

Tunizia është vendi më i ri ku shqiptarët mund të kalojnë pushimet verore, pa shumë shpenzime. Union Travel ka filluar të organizojë këtë vit udhëtime turistike (me avion çarter) drejt…

A duhet vendosur TVSH në ndërtim?!

Eliminimi i praktikës aktuale të tatimit të vlerës së fiksuar të punës duhet të bëhet hap pas hapi dhe, në qoftë se është e domosdoshme, ky eliminim mund të bëhej…