Autostrada, të martën ndërhyrja Ura e Dajlanit-Mbikalimi Sukth, në kahun Durrës-Tiranë, plani i kalimit

25/06/2018 8:02 PM 0 komente

Ka përfunduar plotësisht ndërhyrja në kahun e kalimit Tiranë-Durrës të autostradës ndëkrohë që tashmë do të vijohet me anën tjetër Durrës-Tiranë. Në një njoftim për shtyp Autoriteti Rrugor Shqiptar dhe Policia e Qarkullimit Rrugor kanë dhënë edhe detajet për planin e kalimit dhe si do devijohet trafiku në fazën e pestë të ndërhyrjes që koicidon me pjesën nga Ura e Dajlanit tek Mbikalimi në Sukth.

“Autoriteti Rrugor Shqiptar dhe Policia e Qarkullimit Rrugor informojnë median dhe opinionin publik se ne vijim te ndërhyrjes emergjente për riparimin e shtresave asfaltike në autostraden Durrës – Tirane në kuadër të projektit të mirëmbajtjes me performance të Bankës Botërore do të fillojë te marte ne oren 06-00 te mengjesit fazen e pestë të punimeve ne segmentin Ura e dajlanit – Mbikalimi Sukth ne drejtimin Durres – Tirane.

ARRSH dhe Policia e Qarkullimit Rrugor kërkojnë mirëkuptimin dhe bashkëpunimin e drejtuesve të mjeteve gjatë procesit të ndërhyrjes në këtë aks rrugor dhe respektimin ne menyre rigoroze sinjalistiken provizore te vendosur dhe udhezimet e policise rrugore ne terren.

Nga ana e Autoritetit Rrugor Shqiptar dhe Policisë së Qarkullimit Rrugor është hartuar një plan operacional i ndërhyrjes dhe devijimit të trafikut për të shmangur bllokimin e qarkullimit dhe garantuar mbarëvajtjen e punës në terren.

  1. Bllokimi/Devijimi i trafikut do te filloje ne oren 06:00 te dites se marte date 26/06/2018.
  2. Automjetet qe udhetojne nga Durresi ne drejtim te Tiranës duhet te devijohen te Ura Dajlanit dhe te vazhdoje ne rrugen dytesore deri ne kryqezimin e Sukthit dhe ne vazhdim mund te dalin perseri ne autostrade ose te vazhdojne ne rrugen dytesore.
  3. Ky devijim do te perfundoj deri diten e marte date 26/06/2018 ora 24:00

Plani menaxhimit te trafikut i sipercituar mund te ndryshoj ne varesi te kushteve te motit, ne cdo rast ndryshimi, ARRSH dhe Policia e Qarkullimit Rrugor do të përditësojnë skemat e lëvizjes dhe informojnë opinionin publik dhe perdoruesit e rruges.

Ju njoftojme se punimet e fazes e IV-ert ne segmentin Ura e Shkozetit – Ura e Dajlanit drejtimi Tirane – Durres kane perfunduar dhe segmenti rrugor eshte i hapur per trafikun perpara afatit te parashikuar” thuhet ne njoftimin e ARRSH.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of