Avancon WTI’ Brent i qëndrueshëm

09/09/2014 9:35 AM 0 komente

Treguesi referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI u rrit për herë të parë në katër ditë përpara të dhënave të rezervave që do të sinjalizojnë forcën e kërkesës për karburant në SHBA, konsumatori më i madh i naftës në botë. Treguesi referencë për naftën e papërpunuar evropiane, Brent ka qenë i qëndrueshëm në Londër.

WTI për dorëzimet e tetorit u rrit gati 53 cent në 93.19 dollarë për fuçi në bursën e Neë York, dhe ishte në 92.87 dollarë. Kontrata ra 63 cent në 92.66 dollarë dje, mbyllja më e ulët që nga 14 janari. Vëllimi i të gjitha kontratave të së ardhmes të tregtuara ishte 1 përqind nën mesataren 100 ditore.

Brent për dorëzimet e tetorit ra 15 cent në100.05 dollarë për fuci në tregtimet e Londrës. Diferenca e Brent ndaj WTI ishte në një prim prej 7.20 dollarë. Ajo mbyll në 7.54 dollarë dje.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of