Bankat britanike dhe amerikane, të ndara në lidhje me Brexit

11/02/2019 10:40 AM 0 komente

Me vetëm shtatë javë për të arritur finishin përpara Brexit, nuk janë vetëm politikanët e Britanisë, të cilët janë të ndarë lidhur me tërheqjen e vendit nga Bashkimi Europian – bankat e mëdha gjithashtu.

Huadhënësit britanikë dhe rivalët e tyre në Wall Street po ndajnë pikëpamje gjerësisht të ndryshme mbi Brexit, një përplasje që u theksua në një takim javën e kaluar me zyrtarët qeveritarë të Britanisë, sipas burimeve të Bloomberg News.

Ndërsa bankat e SHBA dëshirojnë që Britania të mbajë lidhjet më të afërta të mundshme me BE pas Brexit, bankat dhe siguruesit britanikë janë të shqetësuar se nuk bëhen vigjilentë ndaj ligjeve të reja të bëra nga Brukseli.

Përfaqësuesit e tetë grupeve tregtare të financave dhe sigurimeve u takuan  me Sekretarin Ekonomik të Thesarit John Glen, i cili po punon në strategjinë e qeverisë për “partneritet global financiar” që synon të nxisë lidhjet e Londrës me qendrat tregtare tregtare pas Brexit.

Plani pritet të shpallet nga Kancelari i Thesarit Philip Hammond pas përditësimit të muajit të ardhshëm mbi financat publike, sipas burimeve.

Bankat britanike kanë dashur të ulin pritshmëritë e tyre se si do të bëjnë biznes me BE pas Brexit. Qeveria e SHBA mbajti qëndrimin e saj fillestar që ata të mbajnë qasje të lehtë në tregun e përbashkët. Në vend të kësaj, industria financiare e vendit do të duhet të operojë me kuadrin e njëjtë të disponueshëm për vendet e tjera jashtë BE-së, një marrëveshje e njohur si ekuivalencë rregullatore.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of