Bashkia e Tiranës: si do hipotekohen banesat

06/07/2012 2:02 PM 0 komente

Bashkia e Tiranës njofton se po punon për të përmbyllur procesin e hipotekimit të të gjithë banesave të pahipotekuara, por të ndërtuara me leje në territorin e Bashkisë së Tiranës.

Aktualisht, Bashkia e Tiranës ka paisur me lejen e përdorimit, për një sipërfaqe prej  445000 m2,  ku përfshihen 2800 apartamente banimi, ambiente tregtimi, parkimi etj. Mbi 12 mijë qytetarë janë përfitues të drejtpërdrejtë nga ky proces.

Bashkia e Tiranës ka përfunduar procedurat e saj edhe për 13 subjekte të tjera, me një sipërfaqe prej 81 983 metra katrorë, ku përfshihen 545 apartamente banimi. Përmbyllja e këtij procesi dhe dërgimi i dosjeve për hipotekimin po zvarritet nga subjektet ndërtues, të cilët nuk plotësojnë dokumentacionin e kërkuar me ligj, edhe pse Bashkia e ka reduktuar atë në masën 50%.

Subjektet e mëposhtme janë kontaktuar në mënyrë të përsëritur nga administrata e Bashkisë Tiranë, por ende vazhdojnë të mos përmbushin detyrimin e tyre ndaj qytetarëve të Tiranës, sipas ligjit.

 

NR.

Vendimi i KRRT_së

Objekti

Adresa

Subjekti Sipërfaqe totale (m2) Numri i apartamenteve

1

Nr.458, datë 26.10.2004

Godinë banimi dhe shërbime 4,6,8 kat me dy kate parkim nëntokë

Rr. “Gj. Buzuku”

CLASS 5770

40

2

Nr. 461, datë 06.08.2003

Objekt 6,8 dhe 9 kate, me 2 kate nëntokë

Rr. “R. Shijaku”

“KONUDA” 3977

28

3

Nr.166,  dt. 12.10.2008

God. banimi dhe shërbime 5 dhe 6 kat  me 2 kate parkim nëntokë

Rr. “A. Visha”

“DAJTI    FN”

2769

19

4

15, dt.17.03.2004

Godinë banimi dhe shërbime 8 kate me 1 kat parkim nëntokë

Rr. “J. Misja”

4 GRYKET 21510

175

5

322,dt.24.06.2005

God. banimi dhe shërbime 7 kat, me 1 kat parkim nëntokë

Rr. “K. Parisit”

    “DOLA” 9125

66

6

Nr.44, dt. 06.04.2006

God. banimi dhe shërbime 7 dhe8 kat të lidhura me një volum 1 kat, me 2 kate parkim nëntokë

Rr. “J. Misja”

 “AGI BES     HALILI” 15862

 66

7

Nr.190, datë 09.05.2003

Godinë banimi 5.8,10 kate me dy kate parkim nëntoke

Rr. “S. Kodra”

“PEGASO” 4570

38

8

191/269,dt.26.04.2005, dt. 01.06.2005

God, 5 dhe 7 kate, me 1 kat parkim nëntoke

Rr. “N. Pavllo”

DOLA 3806

26

9

Nr.28, datë 03.02.2003

Godinë banimi, shërbime 6, 8,9 kat me dy kat parkim nëntokë

Rr. “R. Petrela”

KUKELI 3000

24

10

Nr.105, dt.7.07.2008

5 kat me 2 kat nëntokë

Rr. “Xh. Bush”

KEVIN Konstruksion

2320

12

11

Nr.97, dt.07.06.2008

Godinë banimi dhe shërbime 5dhe 7 kat me  2 kat parkim dhe shërbim nëntokë

Rr. “A. Visha”

 

 

I G

4480

25

12

Nr.520,     datë  21.12.2005

Godinë banimi dhe shërbime 4, 6 dhe 1kat parkim nëntokë

Rr. “F. Bardhi”

 

EM LE

4794

26

13

Disa kulla banimi dhe ambjente shërbimi

Laprakë

GINTASH

 

 

TOTAL

81983

545

 

Bashkia e Tiranës u bën thirrje publike sot kompanive dhe pronarëve të tyre, të plotësojnë pa asnjë vonesë të mëtejshme dosjet e objekteve të sipërpërmendur.

Bashkia e Tiranës vazhdon të ndjekë procesin e hipotekimit, deri në përfundim të tij. Nga kontaktet ditore me Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, rezulton se 6 prej subjekteve që kanë marrë lejet e përdorimit nga Bashkia e Tiranës nuk kanë aplikuar për hipotekim. Këto subjekte janë:

 

 

NR

Objekti

Vendimi I KRRT-se

Adresa

Subjekti Ndertues

1

Objekt 1,6 dhe 7 kate, me 1 kat nëntokë

Nr. 534, datë 21.12.2004

Rr.”F.Plaku”

TOEM

2

Rezidencë vilash 1,2dhe3 kat dhe papafingo me 1 kat park. nëntokë

Nr. 22, dt. 21.03.2006

Sauk

MERITEK

3

Godinë banimi dhe shërbime 7 dhe 9 kate me 2 kate parkim nëntokë

Nr.168, dt.12.10.2008

Rr. “P. N. Luarasi

VIGAN,  DANIELA

4

Godinë 4,8,10 kate me 2 kate parkim

Nr.263, datë 16.06.2003

Rr”Islam Alla”

“HALILI”

5

2, 4 dhe 6 kat me 1 kat parkim nëntokë

Nr.62, dt.11.02.2005

Rr. “F. Bardhi”

“ANA”

6

Objekt 6 kate

Nr. 14, dt. 21.04.2001

Rr. “5 Maji”

“LISECI”

 

“U bëjmë thirrje publike këtyre subjekteve  të paraqiten pa asnjë vonesë të mëtejshme pranë Zyrës Vendore te Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme Tiranë dhe të bëjnë hipotekimin e këtyre objekteve, me një sipërfaqe totale prej 48000m2, ku përfshihen edhe  371 apartamente banimi. Ne u kërkojmë këtyre subjekteve, të përmbushin përgjegjësitë që kanë përballë  mbi 1800 qytetarë të Tiranës”, theksohet ne njoftimin e Bashkise.

“Bashkia e Tiranës është e vendosur që qytetarët e kryeqytetit, të mos mbeten peng i papërgjegjshmërisë së disa subjekteve ndërtuese. Që nga dita e sotme, të gjithë subjektet e mësipërme, pronarët e tyre dhe çdo kompani tjetër e regjistruar në emër të tyre, do të futet në listën e zezë të Bashkisë së Tiranës dhe do të ketë një marrëdhënie të kushtëzuar me të, deri në përfundim të këtij procesi sipas ligjit.”, perfundon deklarata e Bashkise

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of