BB: 5 fushat që Shqipëria duhet t’i shohë me përparësi, nga infrastruktura te kapitali njerëzor

11/05/2020 12:14 PM 0 komente

Shqipëria duhet t’u japë përparësi politikave në pesë sektorë kyçë nëse kërkon që të përmbushë objektivat e saj strategjikë. Banka Botërore, në një raport diagnostikues të ekonomisë, sjell në vëmendje se këto objektiva janë: përfshija në ekonominë globale, bërja e qeverisjes lokale më efektive, si dhe përfshirja më e gjerë ekonomike dhe sociale. Por cilët janë në fakt sektorët që çojnë drejt realizimit të këtyre objektivave. Së pari, nxitja e tregjeve konkurruese. Ulja e barrierave jotarifore, lufta kundër korrupsionit, ulja […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of