BB: Kosova me nivelin më të ulët të kredive të këqija

17/01/2017 9:53 AM 0 komente

Kreditë me probleme në Kosovë gjatë vitit të kaluar shënuan nivelin 6.2%. Sipas të dhënave krahasuese të Bankës Botërore (BB), Shqipëria dhe Serbia janë vendet ku raporti i kredive me probleme është 20% dhe 20.9%, ndërkohë që rënia e këtij treguesi është shumë e ngadaltë në raport me pjesën tjetër të rajonit.

Sipas BB nivelin më të ulët e mban Kosova, me 6.2%. Ndërkohë që Shqipëria arriti disa rezultate pozitive në dy vitet e fundit, kryesisht falë pastrimit të portofoleve nga kreditë e klasifikuara prej vitesh si të humbura, por, ulja e kredive me probleme ngelet e ngadaltë.

Bankat ende kanë pakënaqësi me procesin ligjor të mbledhjes së borxheve, të cilin e vlerësojnë ende të ngadaltë dhe problematik.

Raporti i kredive me probleme në rajon

Serbi 20.9%
Shqipëri 20%
Bosnje 12.1%
Mali i Zi 10.2%
Maqedoni 7.2%
Kosovë 6.2%. /Telegrafi/

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of