BEI, kredi 65 mln euro Bullgarisë për fabrikën e re të zinkut

12/12/2019 10:01 AM 0 komente

Banka Evropiane e Investimeve (EIB) tha të mërkurën se ka rënë dakord të sigurojë një kredi prej 65 milion eurosh (72 milion $) prodhuesit bullgar të plumbit dhe të zinkut KCM, për të mbështetur ndërtimin e një fabrike të re të rafinimit të plumbit dhe një njësie të elektrolizës së zinkut, duke zëvendësuar të vjetrën.

Projekti do të ndihmojë kompaninë të rrisë prodhimin e saj me 25% dhe të rrisë përdorimin e materialeve të riciklueshme në mënyrë të konsiderueshme.

Projekti, pjesë e programit të azhurnimit teknologjik të KCM për 2020-2023, do të rrisë aftësinë e riciklimit për lloje të ndryshme të mbetjeve sekondare të plumbit dhe zinkut për 15 pikë përqindje – në 35%. Kjo është dukshëm mbi nivelet 10-15% të raportuara nga shkrirësit e tjerë parësor evropian, vuri në dukje EIB.

Kompania zë rreth 1% të totalit të prodhimit global të plumbit dhe zinkut dhe punëson më shumë se 1 500 njerëz.

 

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of