Bien ndjeshëm çmimet e shtëpive në Rumani (-9.1%) dhe Slloveni (-8.8%)

12/04/2013 11:09 AM 0 komente

Çmimet e shtëpive, matur nga Indeksi i Çmimeve Të Shtëpive (HPI), u ulën 1.8% në zonën e euros dhe nga 1.4% në rajonin e Ballkanit në tremujorin e katërt të vitit 2012 në krahasim me tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar, sipas të dhënave të publikuara nga Eurostat, zyra e statistikave e Bashkimit Evropian.

Krahasuar me tremujorin e tretë të vitit 2012, çmimet e shtëpive ranë me 0.5% në zonën e euros dhe nga 0.7% në BE në tremujorin e katërt të vitit 2012.

Midis Shteteve anëtare për të cilat të dhënat janë të disponueshme, rritjet më të larta vjetore në çmimet e banesave në 3-mujorin e katërt 2012 u regjistruan në Letoni (9.8%), Estoni (5.8%) dhe Maltë (5.4%). Ndërsa rënie më të mëdha ishin në Spanjë (-12.8%), Rumani (-9.1%) dhe Slloveni (-8.8%).

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of