Jeni duke lexuar në: Biznes

Abonohuni:

Arti shqiptar si biznes

I ftuar: Genc Përmeti, producent

[shikoni]

Gazheli: Prioriteti ynë, lehtësimi i procedurave doganore për biznesin

Drejtori i Përgjithshëm i Doganave, Genti Gazheli, mori pjesë në  workshopin e organizuar nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës, mbi “Lehtësirat doganore për sipërmarrjen”,  ku shprehu edhe njëherë…

11 milionë dokumente janë shkarkuar online në e-Albania

Shërbimi i shkakrikimit të dokumenteve publike shoqëruese online përmes platformës e-albania ka qenë shumë i përdorur nga qytetarët dhe bizneset. Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, Linda Karçanaj…

Denaj: Çdo aset ta vëmë në shërbim të turizmit

Për Kandidaten për deputete me nr 4 për Partinë Socialiste, në Qarkun e Vlorës, Anila Denaj, çdo aset i kësaj zone duhet vënë në shërbim të zhvillimit të turizmit, duke…

AKSHI: Të dhënat tona nuk përdoren për qëllime politike apo elektorale

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit në një njoftim zyrtar garanton qytetarët shqiptarë se në asnjë rrethanë të dhënat e disponuara nga AKSH-i as nuk janë përdorur, po as nuk…

Shërbimet konsullore në e-Albania, janë kryer rreth 436 mijë aplikime për pasaportë dhe kartë ID

Rreth 436 mijë aplikime online janë kryer në e-Albania për pasaportë dhe kartë ID, për shtetasit shqiptarë, që punojnë e jetojnë jashtë vendit. “E-Albania është zgjidhje edhe për ‘hallet’ e…

One Telecommunications: 2020, viti i rritjes

One Telecommunications: 2020, viti i rritjes Cilat ishin rezultatet kryesore të One Telecommunications për vitin 2020? Viti që kaloi ishte ndër më të pazakontët, megjithatë vlerat njerëzore triumfuan dhe teknologjia…

Denaj takim me operatorët turistike: Ta bëjmë Sarandën qytet me turizëm gjithëvjetor

Kandidatja me nr 4  për Qarkun e Vlorës, për Partinë Socialiste, Anila Denaj, zhvilloi një takim me operatorët turistike ku diskutuan mbi problematikat dhe avantazhet që ka qyteti i Sarandës.…

Të rinjtë shqiptarë drejt Silicon Valley-t

Disa të rinj shqiptarë të cilët kanë nisur start-up-et e tyre patën shansin të vizitojnë virtualisht nga afër “Silicon Valley-n” në SHBA. Përmes një projekti të përbashkët mes Agjencisë Kombëtare…

Denaj në Këshillin e Investimeve: Mbështetje për të nxitur zhvillimin e ndërmarrjeve inovatore drejt një të ardhmeje digjitale

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, drejtoi mbledhjen e radhës së Këshillit të Investimeve, fokusi i së cilës ishte “Inovacioni në sipërmarrje, si një sfidë për rritjen e konkurrueshmërisë…

Fiskalizimi, Denaj: Lehtësohen transaksionet, raportim në kohë reale

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj zhvilloi një takim me përfaqësues të enteve publike në Shkodër, ku u shpreh se, objektiv është komunikimi i qasjes që ka qeveria shqiptare…

Denaj: Fiskalizimi, pjesë e revolucionit digjital të shërbimeve, përmirëson administrimin fiskal

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj së bashku me Drejtoreshën e Përgjithshme të Tatimeve, Delina Ibrahimaj, zhvilluan në Prefekturën e Vlorës në prani edhe të prefektit Flamur Mamaj, një…

“Një dritare e vetme”, lehtësi për biznesin

Administrata Doganore Shqiptare ka si prioritet të saj lehtësimin e procedurave për biznesin, duke kontribuar kështu në rritjen ekonomike të vendit. Për t’i shërbyer këtij qëllimi Drejtori i Përgjithshëm i…

Inovacioni, si çelës për rezistencën e biznesit përballë vështirësive

Kriza e shkaktuar nga COVID-19 tregoi se kompanitë që u përballën me mirë me të ishin ato që kishin investuar në inovacion dhe teknologji. Madje edhe ato që nuk e…

Turizimi i çarterave

Bie interesi për Antalian, del sërish në skenë Egjipti Antalia ka qenë një destinacion mjaft i preferuar i shqiptarëve për të kaluar pushimet e verës. Sidomos në 2017-n, udhëtimet me…

A ka kartel mes kompanive celulare?!

Brenda 12 ditëve rriten me 20 për qind tarifat celulare. Konkurrenca hap hetimin dhe pezullon tarifat e reja. Kompanitë rrezikojnë gjoba të rënda   Brenda 12 ditëve, të tre kompanitë…

Influenca e taksave dhe çmimeve në nivelin e duhanpirjes

Prioriteti i institucioneve ligjzbatuese dhe politikëbërëse duhet të jetë luftimi i prodhimit dhe tregtisë së paligjshme të duhan-cigareve   Nga Prof.As.Dr. Etleva Dashi (Muça) Studiuese dhe konsulente e pavarur Shqipëria…

Beteja për ajrin

Gara për ajrin ka qenë më e fortë në 2019-n. Pas shtimit të destinacioneve, Italia ka lëshuar terren, por vijon të dominojë gjysmën e tregut. Rritjen më të fortë të…

Panairi i Ndërtimit, Arkitekturës & Planifikimit Urban 2020, me fokus tek novacioni

Inovacioni në ndërtim, realizimi i ndërtesave Smart, ekologjike me zero emetime ishin kryefjala e diskutimeve në Panairin e Ndërtimit, Arkitekturës & Planifikimit Urban, që u zhvillua për  të dytin vit…