Jeni duke lexuar në: Energji

Abonohuni:

Polakët nuk e braktisin Golemin edhe në pandemi

Hotelet: këtë vit kemi kosto të shtuara për shërbimet

[shikoni]

Kujdes mos “digjeni” nga dielli

Shqipëria ka një potencial të lartë të shfrytëzimit të energjisë diellore, për vetë klimën që ka, por investimet në këtë sektor duhet të kryhen me kujdes. Ja ku është leverdishmëria…

“Gazifikimi, zgjidhja që projekti të mos mbetet në letër”

Flet Këshilltari i Presidentit të SOCAR, Murad Heydarov Shqipëria është një treg i pazhvilluar dhe gazi nuk është shumë përfaqësues në kombinimin e burimeve të energjisë. Shanset që nuk duhen…

Thatësira trondit financat e KESH

Kompania rezulton me humbje 328 milionë lekë për 6-mujorin e parë të vitit, pas fitimeve të larta në 2016-n   Korporata Elektroenergjetike Shqiptare gjendet këtë vit në një situatë aspak…

Zbardhet plani i ristrukturimit të Kurum

Më shumë se një vit pasi shpalli falimentimin, prodhuesi i çelikut Kurum, një prej kompanive më të mëdha në vend, ka gati planin e riorganizimit. Pas disa shtyrjes dhe ndryshimesh,…

HEC-et e vogla fitojnë gjyqin me ERE

Një sagë e gjatë seancash gjyqësore ka përfunduar në favor të prodhuesve të vegjël të energjisë, të cilëve KESH do të duhet t’u paguajë mbi 6 milionë euro nga një…

Gazi, hapësirat që pritet të mbushë TAP

Ka kaluar pak më shumë se një vit nga fillimi i ndërtimit të Trans Adriatik Pipeline, gazsjellësit (pjesë e Korridorit Jugor të Gazit me vlerë 45 miliardë dollarë) që parashikohet…

Çmimi 100 euro MW “për të joshur” investitorët, ja planet e zhvillimit

Flet Gjergj Simaku, kreu i Drejtorisë së Burimeve Energjetike të Rinovueshme në Ministrinë e Energjisë   Çdo park eolik me fuqi të instaluar në 2 MW do të ketë mundësi…

“Truket” e biznesit për të përgjysmuar faturën e energjisë

Flet Elton Çekrezi, Drejtor Ekzekutiv i EuroElektra sh.p.k   Bizneset shqiptare po interesohen gjithmonë e më shumë për alternativat që ju ofron shfrytëzimi i energjisë diellore në uljen e kostove.…

Dielli, biznesi 500 milionë euro i dekadës

Çdo hektar tokë në Shqipëri mund të prodhojë në kufijtë e 250-320 mijë euro të ardhura nga energjia diellore. Në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë qëndrojnë aktualisht 9 projekte me…

Potencialet e reja për energji nga uji

Shqipëria ka aktualisht rreth 60% të rrjedhjeve të ujit që nuk shfrytëzohen si burim energjie, ndaj potencialet në këtë drejtim janë ende të mëdha. Mbështetur në studimet e Institutit të…

Skenari i “errët” i energjisë

Kriza e prodhimit vendas të energjisë nga mungesa e reshjeve pritet të krijojë efekte negative zinxhir në ekonomi, që do të përfshijnë pakësimin e investimeve kapitale nga OSHEE dhe buxheti,…

Apeli: Ju lutem mos e prekni Vjosën!

Zëvendëspresidentja e Parlamentit Europian, Ulrike Lunacek, një adhuruese e natyrës shqiptare, është nga lobueset më të forta kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin e Vjosës. “Lumi i Vjosës është i…

Shqetësim nga mbifaturimi dhe afrofetë

Mbifaturimi, faturat afrofe dhe energjia e matur jashtë kushteve teknike, kanë zënë pjesën më të madhe të ankesave që iu drejtuan Entit Rregullator të Energjisë gjatë vitit 2016, nga konsumatorët…

Kostot e larta të dështimit

Bllokimi i linjës së transmetimit të energjisë Kosovë-Shqipëri ka krijuar kosto të shumëfishtë për dy shtetet. Humbjet vjetore të përbashkëta llogariten në 15 milionë euro, pa përfshirë këstet e borxhit…

Një oaz në shkretëtirë

Tregu i prodhuesve privatë të energjisë pa ekspansion vitin e kaluar, duke dyfishuar vlerën në treg dhe numri operatorëve u zgjerua me 30%. Reshjet e bollshme rritën xhirot e kompanive…

Tirex Resources merr licencën përfundimtare për minierën e bakrit në Rehovë

Kompania kanadeze Tirex Resources Ltd. (“Tirex”) ka njoftuar më 14 shkurt se aplikimi i licencës për minierën e Rehovës është miratuar nga Ministria e Energjisë dhe Industrisë. Licenca e minierës…

Pennine Petroleum merr bllokun e Velçës në Vlorë

Kompania kanadeze, Pennine Petroleum Corporation, ka njoftuar se ka miratuar marrëveshjen për ndarjen e prodhimit me Albpetrol Sh.A për eksplorimin dhe zhvillimin e Bllokut të Velçës në Shqipëri. Burime nga…

Shtrenjtimi i heshtur i energjisë

Rreth 6300 biznese të konsumit 35 dhe 20 kilovolt të energjisë, duke filluar që nga muaji tjetër, mund ta blejnë energjinë elektrike 16-35% më shtrenjtë nga OSHEE si pasojë e…