Jeni duke lexuar në: Energji

Abonohuni:

Polakët nuk e braktisin Golemin edhe në pandemi

Hotelet: këtë vit kemi kosto të shtuara për shërbimet

[shikoni]

Çmimet e larta të naftës nuk do të rikthehen më

Rënia historike e çmimeve të naftës në dy vitet e fundit duket se i ka vënë vulën furnizimit në perspektivat afatgjata me çmime të ulëta. Sipas një analize që ka…

Gati të finalizojmë rishikimin e marrëveshjes

Flet Shkëlqim Bozgo, menaxher i TAP për Shqipërinë Rreth një vit më parë filluan punimet për krijimin e infrastrukturës ndihmëse dhe kushteve të përshtatshme për ndërtimin e gazsjellësit TAP në…

Injektimi në ekonomi

Janë rreth 1.5 miliardë euro që pritet të injektohen në ekonominë shqiptare nga ndërtimi i gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline që do të transportojë gaz nga fushat e Shah Deniz drejt…

Loja me ARMO

Historia e ARMO-s, kompanisë më problematike në vend, po i ngjan gjithnjë e më shumë një skenari shqiptar të “Ujkut të Wall Street”, ku transaksioneve të komplikuara, nuk po u…

Energjia e gjelbër

Shumë kohë më pas, edhe Shqipëria po kujtohet për të futur në kulturën e jetesës një element që shtetet rreth nesh e kanë bërë me kohë: eficencën e energjisë. Në…

Të dalësh në tregun që nuk ekziston

Nga 1 korriku, 82 biznese, konsumatorë në rrjetin 35 kilovolt, duhet të kishin shkëputur kontratat e furnizimit me OSHEE dhe të blinin energji në tregun e lirë. Por kanë kaluar…

Kulmon konflikti i HEC-eve me qeverinë për kontratat

Investitorët e prodhimit të energjisë së rinovuehsme dhe qeveria shqiptare janë përfshirë në një konflikt disavjeçar, që ka të bëjë me cenimin e pikave thelbësore të kontratës që këto HEC-e…

Energji në kohërat e verës

Turizmi në Shqipëri nuk është duke jetuar ditët më të mira. Një vit më parë, goditja më e madhe që mori ai ishte ndërprerja e energjisë elektrike pothuajse në të…

Energji në treg të lirë

Janë 6200 biznese të cilat deri në fund të vitit 2017-të duhet të sigurojnë vetë energjinë elektrike. Paketa e tretë legjislative e Bashkimit Europian parashikon daljen graduale të të gjithë…

Tregu i energjisë do të kapërcejë ylberin

Kur Italia fqinjë ka dështuar në dy dekada rresht të liberalizojë tregun e energjisë nga monopolet e ENEL dhe TERNA, Shqipëria, me të njëjtin model, synon të liberalizojë tregun totalisht…

“Piramidat” e naftës

Gjiganti i përpunimit të naftës në vend, ARMO, praktikisht ka falimentuar. Azerët Heaney Assets Corporation, që kanë pronësinë në mazhorancën e aksioneve, janë në ikje dhe ia kanë dhënë aktivitetin…

Revolucioni i heshtur i HEC-eve

Sektori privat i energjisë po ecën me hapa të shpejtë. Të 93 HEC-et e vogla koncesionare që u përfshinë në prodhim vitin që shkoi zgjeruan të ardhurat me 44%. Ndryshe…

Energjia në rrugën e duhur

Intervistë me administratorin e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE), Adrian Çela 2012-a dhe 2013-a ishte periudha më e keqe historike për operatorin e shpërndarjes së energjisë elektrike te…

HEC-et, të investosh apo të mos investosh

Investimet në HEC-e, të paktën në vendin tonë, janë mes dy zjarresh, mesnismës botërore për të siguruar energji të rinovueshme, edhe pse me çmim më të lartë se burimet e…

Një tjetër “shuplakë” nga shteti

Nëse nuk e paguan energjinë, futesh në burg, por nëse KESH apo OSHEE nuk paguajnë detyrimet ndaj furnitorëve, zgjidhja është një gjyq i gjatë. Qeveria po ndërmerr reforma në energji,…

“Albania Oil, Gas e Energy 2015”, Rama: Albpetrol këtë vit privatizohet

“Albania Oil, Gas e Energy 2015” ishte eventi që mblodhi aktorët më të rëndësishëm të fushës së nxjerrjes dhe prodhimit të naftës, gazit dhe energjisë. Rama: Albpetrol-i dhe TAP, mundësi…

Energjia, Gjiknuri: Për 6 muaj do shlyejmë borxhet ndaj HEC-eve

Mbledhja e ditës së sotme në Komisionin e Veprimtarive prodhuese dhe Tregtisë ka pasur raportimin e Ministrit të Energjisë dhe Industrisë, Gjiknuri, i cili vendosi theksin e fjalës së tij…

25 mijë fatura dritash u paguan përmes kanaleve alternative

Në kulmin e fushatës për ndërprerjen energjisë elektrike ndaj debitorëve dhe procesit të pagesave me këste, OSHEE, me mbështetjen e qeverisë, “liberalizoi sportelet e pagesës” së faturave. Për të shmangur…