Jeni duke lexuar në: Industriale

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2020 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim për Banesa all day
5* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
6* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
7 8
9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistikat e Pagave all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
11* Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme all day
12* Tregtia me Pakicë all day
13* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
14 15
16 17* Tregtia e Jashtme all day
* Tregtia e Jashtme all day
18* Aksidentet Rrugore all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21 22
23 24 25* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Statistika të Pozicionit të Investimeve Ndërkombëtare all day
26* Anketa e Migracionit all day
* Statistikat e transportit all day
27* Produkti i Brendshëm Bruto, Finale 2017 dhe Gjysmë-Finale 2018 all day
28 29
30* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Statistikat e borxhit të sektorit buxhetor të qeverisë dhe borxhit të garantuar all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
         

Ekonominë tonë rrezikon ta lërë karburanti…

Një zhvillim i paparashikuar edhe nga prodhuesit më të mëdhenj të naftës në botë rrezikon të lërë ekonominë tonë në udhëkryq këtë vit. Industria e naftës në vend pezullon investimet,…

Interes për Dumrenë

Edhe pse në një periudhë jo shumë të favorshme për kërkimin e naftës për shkak të çmimeve të ulëta në tregjet ndërkombëtare, kompani të huaja me emër si Shell i…

MEI: Ja harta e blloqeve të lira me naftë dhe gaz

Gjatë aktivitetit “ Albania Oil, Gas and Energy 2015” ministri i energjisë Gjiknuri deklaroi ekzistencën e 13 blloqeve të lira nafte, duhe shtuar edhe ftesën ndaj kompanive të kësaj fushe…

Nafta e shtrenjtë: Kush e ka fajin?!

aksat e larta, apo abuzim me pozitën dominuese, cila është arsyeja kryesore që shqiptarët e paguajnë më shtrenjtë naftën në krahasim me shumicën e vendeve europiane. “Monitor” sjell argumentet e…

Industria vendase: Gjysma e errët e çmimeve të ulëta të naftës

Mbi 500 punonjës nga industria e naftës humbën vendet e punës këtë muaj dhe qindra të tjerë rrezikojnë largimin. Kompanitë e naftës, në mbijetesë. Eksportet dhe të ardhurat buxhetore nga…

“Vera e ftohtë” e Kurum-it

Gjendja e kompanisë vlerësohet kritike, rreth 700 punëtorë rrezikojnë vendin e punës, ndërsa drejtuesit kërkojnë “dorën” e shtetit Nga Elona Bedalli Në një kohë kur qeveria flet për mijëra vende…

Shteti, ky humbës i madh

Disiplinimi i industrisë minerare në Shqipëri duket si një sfidë që do të jetë e vështirë që të fitohet, për shkak të një morie problematikash që e karakterizojnë. Masat që…

Zbehen mineralet shqiptare

Çmimet e ulura në tregun ndërkombëtar dhe masat shtrënguese që po ndërmerren së fundi nga qeveria pritet ta tkurrin aktivitetin minerar në vend. Disa miniera paralajmërojnë mbylljen, ndërsa investimet duken…

Censusi-rezultate: Biznesmenë apo kioskaxhinj

Të dhënat e fundit nga INSTAT mbi censusin tregojnë se në vend operojnë mbi 97 mijë biznese, por 63% kanë një të punësuar dhe 85% xhirojnë më pak se 5…

Pesimizmi i biznesit

Viti 2012 pritet me pesimizëm nga bizneset shqiptare. Menaxherët e kompanive të anketuara nga “Monitor” kanë konfirmuar se këtë vit kanë parashikuar rënie të shitjeve, reduktim të ardhurash dhe në…

Industri, akciza: Të lehtësuar apo jo

Kur prodhuesit e birrës po presin t’i gëzohen akcizës së reduktuar, shumë prodhues të tjerë mendojnë se po operojnë në një treg jo të favorshëm. Prodhuesit e ujit, verës dhe…

Industria e filmit: “Perëndimi i një epoke”

Filmi shqiptar po kalon një periudhë të vështirë. Producentët thonë se janë rritur shumë kostot. Festivali mbetet vendi i vetëm ku mund t’i shohësh   Vite më parë, edhe pse…

Pak krijues

Kontributi i industrisë kreative në Prodhimin e Brendshëm Bruto në Shqipëri arrin në rreth 0.5%, nga 3% që zë në shumë vende të zhvilluara     Në një kohë kur…

Industria minerale: Bizneset “me fat”

Çmimet e rritura po bëjnë që kompanitë e nxjerrjes së mineraleve dhe të përpunimit të metaleve të përjetojnë ditët e tyre më të mira, pas një 2009-e të vështirë  …

“Thahet deti” për industrinë

Me gjithë rritjen me 27% të eksporteve të peshkut në vitin 2009, industrialistët e këtij sektori janë të pakënaqur. Ata kërkojnë nga qeveria nxitjen e peshkimit të sardeleve dhe acugeve…

Pse ra industria?!

Aktiviteti i industrisë në vend është përkeqësuar. KESH e ACR përgjysmuan prodhimin. Efektet e tyre negative në rritjen ekonomike u ndjenë që në gjysmën e parë të vitit të kaluar.…